Politie Midden- en West Brabant

Ernstig verkeersongeval met dodelijke afloop 25/09

BERGEN OP ZOOM, 25 september 2007

Gezinsdrama na verkeersongeval

ROOSENDAAL Vanmiddag raakten op de kruising Rucphensebaan met het Spectrum twee kinderen van 4 en 10 jaar ernstig gewond nadat ze, samen met hun ouders, als inzittenden van een personenauto betrokken waren bij een verkeersongeval. Beide kinderen zijn met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam en Roosendaal. Het 10 jarig meisje overleed korte tijd later in het ziekenhuis in Roosendaal aan haar verwondingen. Het jongentje liep hersenletsel op. Zijn toestand is stabiel.

Rond 17.15 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een ernstig verkeersongeval met letsel tussen een personenauto en een busje op de kruising Rucphensebaan met het Spectrum. Naast de politie en de ambulancedienst werd ook een traumahelikopter ingezet. Ter plaatse troffen de hulpdienst op het wegdek twee kinderen gewond aan. De kinderen waren inzittenden van de betrokken personenauto.

De personenauto die bestuurd werd door hun 52 jarige vader uit Sint Willebrord reed over de Rucphensebaan. Hij kwam uit de richting van Roosendaal en reed in de richting van de kruising met het Spectrum. Op de kruising kwam zijn auto in aanrijding met een busje, dat bestuurd werd door een 22 jarige man uit Sint Willebrord. Deze automobilist kwam vanuit de richting van het Laagveld en wilde de kruising recht oversteken. Door de botsing werden beide kinderen uit de auto geslingerd en raakten zwaar gewond. De ouders raakten licht gewond. De 22 jarige automobilist uit Sint Willebrord bleef ongedeerd.

Met de hulp van omstanders zette de politie direct een gedeelte van de kruising af en leidde het verkeer om. De verkeersongevallenanalisten stelden een uitgebreid onderzoek in. Ook werden er enkele omstanders gehoord. De kruising werd rond 20.00 uur vrijgegeven voor het verkeer.

Auteur: Desiree Brabers