Eenvoudiger berekening van BTW in Europa

26/09/2007 01:09



PR Newswire



LONDEN, September 25 /PRNewswire/ --

- Vertex kondigt lancering aan van de Vertex(R) O Series(R) geautomatiseerde BTW oplossing

Vertex Inc., de onderneming die gespecialiseerd is in belasting technologie oplossingen, kondigde vandaag de lancering aan van zijn Vertex Value Added Tax O Series in Europa. Het product, dat bedoeld is voor belasting professionals die werken in multinationale organisaties, maakt centralisatie van de belastingadministratie mogelijk en vermindert in belangrijke mate de complexiteit en de kosten van de BTW boekhouding en compliantie.

De BTW boekhouding, het bijhouden van de bijkomende regels en tarieven en het produceren van tijdrovende en accurate rapporten, teruggaven en overzichten, is een steeds complexer wordende, tijdrovende en geldverslindende taak voor organisaties. Dit is nog erger als het gaat om internationale transacties tussen verschillende jurisdicties.

De Vertex Value Added Tax O Series zorgt voor een dramatische versimpeling van dit proces. Het systeem analyseert transactiedata en definieert de jurisdicties en verantwoordingsplicht voor iedere transactie in real-time. De BTW wordt geadministreerd op basis van vast omschreven regels en tarieven en wordt bijgehouden in een belastingrapport. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt voor accountantscontrole, belastingrapporten en de voorbereiding van belastingteruggaven.

Het systeem is in staat om place-of-supply reguleringen, uitzonderingen voor producten en diensten, acquisities en leveringen, vervoersvoorwaarden en BTW op import en exportverkopen te administreren. Het kan worden aangepast aan een breed scala van verschillende bedrijfsvoeringen en is compatibel met alle vooraanstaande ERP software systemen, zoals SAP en Oracle.

Alan James, Europees directeur van klantenoplossingen van Vertex, zei: "Belasting autoriteiten waar ook ter wereld hechten steeds meer belang aan accurate een BTW boekhouding en rapportage. Als er op dit gebied niet genoeg transparantie wordt geleverd kan dat voor bedrijven leiden tot strenge strafmaatregelen."

"De Vertex O Series levert accurate BTW calculatie en stelt professionals op het gebied van belastingen in staat hun BTW gegevens eenvoudig en efficiënt over de grenzen en tussen onderling verschillende bedrijven te administreren."

De Vertex Value Added Tax O Series helpt professionals op het gebied van belastingen het volgende te bewerkstelligen:


- Een geavanceerde definiëring van de betreffende belasting jurisdictie: door het identificeren van de juiste belasting jurisdictie(s) voor elke transactie.


- Krachtdadige, tot op de minuut bijgehouden data: elke verandering in BTW data wordt in alle automatisch en continu bijgehouden, zodat het systeem altijd accuraat is.


- Een accurate belastingadministratie: die zowel binnenlandse als internationale transacties aan kan.

De Vertex Value Added Tax O Series verwerkt automatisch elke transactie. Het systeem houdt rekening met de vereisten van de European Union Sixth Directive - alsmede met de uitzonderingen die in elk van de lidstaten gelden.


- Een flexibele belastingadministratie: het product kan overeenkomstig de specifieke data en regels van het bedrijf worden aangepast, waardoor BTW administraties, toegespitst op de eigenheid van elke organisatie, kunnen worden weergegeven.


- Verbeterde rapportage: indien gecombineerd met Vertex Reporting and Analysis(TM), levert de Vertex Value Added Tax O Series een geavanceerde administratie, die veel meer biedt dan vereist is voor de BTW compliantie.

Alan James zei: "Belastingkantoren in Europa zoeken naar manieren om de BTW administratie te vereenvoudigen en de transparantie en compliantie te garanderen - en tegelijkertijd de interne kosten te verminderen."

"De Vertex O Series biedt een gecentraliseerde helderheid van de BTW administratie van elke business unit en de volledige controle over het beheer van besluiten en de processen de BTW betreffende."

Vertex, de erkende leider in belasting management oplossingen in Noord-Amerika, zal deze maand haar dochteronderneming Vertex Global Tax Solutions in Londen openen.

http://www.vertexgts.co.uk.

Voor meer informatie:

Daryl Newman, Vic Crook, Rachel David van Man Bites Dog
+44-1273-763-911
daryl/vic/rachel@manbitesdog.biz
Voor meer informatie: Daryl Newman, Vic Crook, Rachel David van Man Bites Dog: +44-1273-763-911, daryl/vic/rachel@manbitesdog.biz