LIOF


Starters ICT Innovatie Participatie Vestiging Life Sciences Bedrijventerreinen Make IT

LIOF neemt belang in Protomation BV

Protomation BV in Sittard ontwikkelt software voor de procesindustrie, de olie- gas- (petro-)chemische industrie alsook voor de food industrie en een aantal specialties. Tot de klanten behoren toonaangevende multinationals zoals Saudi Aramco, DSM en Sabic. Het bedrijf is in 1999 opgericht en komt voort uit Stamicarbon, de licentiedochter van DSM. Bij Protomation werken momenteel 25 mensen. Een van de bekendste producten is Process Studio, een krachtig softwarepakket voor simulatie, procesengineering en procescontrole dat vooral geschikt is voor training van operators. Vooral deze laatste toepassing maakt Protomation tot een belangrijke wereldspeler op het gebied van operator training simulator (OTS) producten.

Naast softwareontwikkeling heeft Protomation een projectorganisatie die voor klanten fabrieksspecifieke Operator Training Simulators bouwt op basis van Process Studio. De klanten kunnen desgewenst Process Studio aanschaffen om daarmee zelf een specifiek OTS-systeem te bouwen. De klant kan het bouwen van de applicatie echter ook uitbesteden aan Protomation.

De onderneming maakt momenteel een snelle groei door. De markt vraagt steeds meer om simulaties voor een specifieke omgeving, bijvoorbeeld een fabriek. Voor de procesindustrie zijn OTS-systemen niet alleen van groot belang voor training en besturing, maar ook om meer grip te krijgen op efficiency-, milieu- en veiligheidsaspecten van een proces. In het kader van deze groei heeft Protomation een beroep gedaan op risicofinanciering door LIOF. Een belang van 20% stelt Protomation in staat zijn offensief gerichte plannen door te zetten.


-.-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht, 25 september 2007

Meer informatie:

Protomation BV
Arendstraat 4
6135 KT Sittard
T 046-458 4748
www.protomation.nl