Gemeente Rotterdam

In de strijd om de titel Rotterdamse Ondernemer van het jaar 2007 heeft de jury de namen van drie genomineerden bekendgemaakt. Drie ondernemers met een goed product en uitstekende bedrijfsresultaten. De genomineerden zijn City Lens/City Bril, Polyplastic Groep B.V. en Rotterdam Rail Feeding B.V. Deze drie zijn gekozen uit 17 bedrijven uit de regio Rotterdam. Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) en de Kamer van Koophandel organiseren de Rotterdamse Ondernemersprijs dit jaar voor de 24e keer.

De volgende stap in het juryproces is het bedrijfsbezoek van de voltallige jury. De drie ondernemers krijgen dan de kans zich te presenteren en worden ondervraagd over tal van ondernemersaspecten. Op basis hiervan geeft de jury een rapportcijfer. Het publiek kan tijdens de feestelijke presentatie op 26 september a.s. ook zijn stem uitbrengen per sms. Deze stem telt voor 15% mee. De genomineerden maken kans op tastbare waardering voor hun ondernemersprestaties in de vorm van de Rotterdamse Ondernemersprijstrofee 2007, een geldbedrag van 10.000,-- en veel gratis publiciteit.

City Lens/City Bril (sinds 1974) - Coolsingel 215 City Lens/City Bril, een van origine Rotterdams bedrijf, is actief in de optiekmarkt met de verkoop van brillen, zonnebrillen, contactlenzen en screenings voor laseren. In 2006 is City Lens/City Bril (67 medewerkers) volledig gereorganiseerd en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot het grootste innovatieve optiekbedrijf van Nederland/Europa. Eind 2006 heeft het bedrijf de Retail Jaarprijs voor innovatie gewonnen.

Polyplastic Groep B.V. (sinds 1952) - Vlaardingweg 98 De Polyplastic Groep produceert gegoten acrylaat; een hoogwaardige doorzichtige lichtgewicht kunststof als vervanger van glas. De klantenkring bestaat uit vooral Europese fabrikanten van geïsoleerde venstersystemen voor b.v. caravans en campers. Ook exporteert de Polyplastic Groep B.V. naar de Verenigde Staten en Australië. De Polyplastic Groep bestaat uit twee bedrijven. Polyplastic B.V. (239 medewerkers) in Rotterdam en Delta Glass (24 medewerkers) in Tholen.

Rotterdam Rail Feeding B.V (sinds 2004) - Europaweg 855 Rotterdam Rail Feeding B.V. (RRF) is een onafhankelijke goederenvervoerder per spoor. RFF (25 medewerkers + 7 tijdelijke) richt zich op feeder- en rangeerdiensten in het hele land, maar op de haven van Rotterdam in het bijzonder. Het bedrijf werkt in opdracht van spoorgerelateerde bedrijven, zoals spoorwegondernemingen, bouwbedrijven of terminals. De producten van RFF zijn: transport van goederen, aankomstcontroles (lading en technische controles) en het leveren van treinmachinisten.

De jury bestaat uit:

De heer drs. J.W. Oosterwijk - Erasmus Universiteit voorzitter jury De heer I. Weekenborg Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam De heer F. Lavooij - Kamer van Koophandel Rotterdam Mevrouw M. Mulder - De Zakenpartner
De heer B. Kuijpers - Coolblue bv (winnaar vorig jaar).

De Rotterdamse Ondernemersprijs is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en Kamer van Koophandel Rotterdam en is een jaarlijkse competitie voor alle ondernemingen uit de Stadsregio Rotterdam. Met de prijs willen het Ontwikkelingsbedrijf en de Kamer van Koophandel de ondernemers belonen en bekronen.