Gemeente Bernheze


Ontwikkeling wandelroutenetwerk Bernheze

wandelschoenen

De gemeente Bernheze is gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van een wandelknooppuntennetwerk in Bernheze. Op woensdag 26 september 2007 wordt een informatieavond georganiseerd. Wethouder Ad Donkers heet u daarbij van harte welkom.

Wandelroutes

In het wandelknooppuntennetwerk wordt ongeveer 210 kilometer aan wandelpaden aan elkaar geknoopt. De wandelaar loopt van het ene knooppunt naar het andere en stelt zelf zijn route samen. Een aantal knooppunten fungeert als startpunt. Hier vindt u bijvoorbeeld parkeergelegenheid en informatie over het netwerk. Het is de bedoeling dat dit wandelknooppuntennetwerk aansluit bij andere gemeenten.

De gemeente Bernheze heeft voor de aanleg van het netwerk subsidie gekregen van de provincie Noord-Brabant. De regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant heeft de coördinatie op zich genomen.

Ontwikkeling netwerk

Al diverse wandelliefhebbers hebben een aanzet gedaan voor een aantal wandelroutes. Deze aanzet kan dienen als basis voor een compleet wandelknooppuntennetwerk. Om deze basis aan te vullen, nodigt de gemeente enkele partijen uit die een bijdrage kunnen leveren aan het tot stand komen van het netwerk. Zij bewegen zich op het vlak van cultuurhistorie, natuur(ontwikkeling), landbouw en horeca.

Inbreng is welkom

Om de betrokken partijen en andere belangstellenden op de hoogte te brengen van de plannen van de gemeente organiseren we een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst lichten we de plannen van de gemeente toe. Naast de genodigde partijen zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom om hun inbreng te leveren. U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden bij mevrouw J. van Summeren van Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant, e-mail: marketing@regio-vvv.nl, telefoon (073) 613 19 10.

De bijeenkomst vindt plaats op 26 september 2007, in zaal d'n Herd in Cultureel Dentrum de Pas, De Misse 4 in Heesch, aanvang 19.30 uur.