Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 18 september 2007

Jan Pronk geeft lezing over internationale organisaties aan UvT

Gastcollege over internationale organisaties en politiek

Op 26 september 2007 zal voormalig minister Jan Pronk, tevens kandidaat-voorzitter voor de PvdA, aan de Universiteit van Tilburg een gastcollege verzorgen over de relatie tussen internationale politiek en internationale organisaties. De titel van de lezing is International organisations in politics - Politics in international organisations.

Pronk besteedt in zijn lezing aandacht aan de politieke druk die op internationale organisaties uitgeoefend wordt, aan obstakels die overwonnen moeten worden om verandering te brengen in de werkwijze van internationale organisaties en aan de rol van bepaalde individuen in het debat daarover. Pronk zal putten uit zijn persoonlijke ervaring als minister en uit zijn verschillende functies binnen de Verenigde Naties.

De lezing vindt plaats in het kader van het vak Societal development and institutions, onderdeel van de master Organisation studies aan de Universiteit van Tilburg. Op 16 november 2007 zal Hans Blokland, fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP-fractie in het Europese Parlement, ook een gastcollege verzorgen in deze cursus.