Gemeente Goes

Ideeënavond Goes-Afrikajaar 2009 op 26 september

Woensdag 26 september van 19.30 tot ca. 22.00 uur is in het Stadskantoor een ideeën- en inspiratieavond voor het Goes-Afrikajaar in 2009.

Brainstorm

Het doel is om met zoveel mogelijk mensen te komen tot een mogelijke invulling van het themajaar over Afrika in 2009. Op het programma staan naast de ideeënbrainstorm ook Afrikaanse intermezzo's met muziek en dans. Anke Tanihatu verzorgt de presentatie.

Inwoners

Gedacht wordt aan een basisschoolproject, een Afrikaans dans- en muziekspektakel net voor de zomervakantie en aan veel andere activiteiten door het jaar, als ze maar in het teken staan van Afrika. Wij vragen inwoners van de gemeente met ideeën te komen voor evenementen die een link hebben met Afrika, gericht op jong en of oud, in de vorm van entertainment, educatie, cultuur of sport, het liefst maar niet per se gekoppeld aan een uitvoeringsplan. Wie op 26 september niet in de gelegenheid is om te komen en wel een goed idee heeft kan ook mailen naar afrika@goes.nl.

Jubilieumjaar

In 2005 was het jubileumjaar Goes 600 een groot succes omdat heel veel Goese verenigingen en individuele Goesenaren tot onverwachte samenwerkingen kwamen en er met z'n allen iets moois van maakten. Zoiets wil het gemeentebestuur nu weer, maar dan niet met als onderwerp de Goese geschiedenis, maar het thema Afrika. De bijkomende doelstelling is om de Goesenaren te laten zien dat Afrika een cultureel rijk werelddeel is en dus veel meer dan alleen een continent van oorlogen, armoe en aids.