Provincie Limburg

Persberichten

Provinciale Staten organiseren conferentie over Limburgse jeugdzorg Om de uitgangspunten te kunnen bepalen voor het toekomstige jeugdzorgbeleid in Limburg organiseren Provinciale Staten op 26 september a.s. de conferentie Jeugdzorg in beeld. Op weg naar 2011. Vertegenwoordigers van jeugdzorginstellingen, jeugdzorgaanbieders, jeugdzorgvragers en Provinciale Staten praten met elkaar over de ontwikkelingen binnen de Limburgse jeugdzorg, de (gewenste) kwaliteit en de consequenties van eerder beleid.
Organisatie
Het initiatief voor deze conferentie komt van CDA en PvdA. De overige fracties zijn nauw betrokken bij de organisatie van de conferentie, waarvoor de Limburgse instellingen, aanbieders en vragers op het gebied van de jeugdzorg zijn uitgenodigd.
De conferentie vindt plaats op woensdag 26 september a.s. in de Oranjerie in Roermond van 17:00 tot 21:00 uur. Dagvoorzitter is de heer W. Scheepens, vice-voorzitter Provinciale Staten van Limburg. Deze statenconferentie is openbaar.

De toekomst van de jeugdzorg in Limburg
De toekomst van de jeugdzorg in Limburg is een onderwerp dat al geruime tijd veel aandacht krijgt van Provinciale Staten. In de komende maanden moeten Provinciale Staten keuzes maken over hoe de toekomstige jeugdzorg in Limburg er uit moet gaan zien. In 2008 stellen Provinciale Staten daartoe het zogenaamde Beleidskader Jeugdzorg Limburg 2009-2012 vast.
De statenconferentie Jeugdzorg in beeld. Op weg naar 2011 vormt een belangrijk startmoment in het besluitvormingsproces van Provinciale Staten over de toekomst van de jeugdzorg in Limburg. Raadpleeg hier hier de stukken voor deze statenconferentie

20-9-2007 14:04