Gemeente Valkenswaard

VMBO begint aan maatschappelijke stage

Brugklas VMBO begint aan maatschappelijke stage

Op woensdag 26 september begint de brugklas van het VMBO van scholengemeenschap Were Di aan een maatschappelijke stage. Tijdens deze stage werken de 116 leerlingen, elke woensdagochtend, vier weken lang aan een project rondom de zorg voor het milieu. De thema's `Afval, wat gebeurt daar mee?' en `Duurzame energie' wordt uitgewerkt in lessen over onder meer zwerfvuil, hergebruik en afvalstromen. De activiteiten vinden plaats op de locatie Stokerwei. Aan deze stage werken mee het IVN, Milieuwerkgroep Valkenswaard, kringloopwinkel Het Goed, Razob (Milieustraat), scholengemeenschap Were Di en de gemeente Valkenswaard.

Vrijdag 19 oktober is de afsluiting van de maatschappelijke stage. Dan worden de leerlingen in twintig groepen verdeeld die ieder een specifiek aspect van milieuzorg onder de loep nemen: sommige groepen bezoeken de kringloopwinkel van Het Goed, sommige de Milieustraat, andere het IVN en de rest gaat zwerfvuil verzamelen in Valkenswaard.

Werkstuk
In de lesuren die de leerlingen besteden aan de maatschappelijke stage, werken ze ook aan een opdracht die uiteindelijk op vrijdag 19 oktober wordt afgerond met een werkstuk. De werkstukken worden op die dag tentoongesteld en gepresenteerd tussen 12.00 en 14.00 uur in de aula van de locatie aan de Stokerwei. Bovendien dingen de leerlingen mee naar mooie prijzen. De werkstukken worden beoordeeld door een jury, bestaande uit milieuwethouder A. van Hedel, medewerkers van het IVN, de politie, stichting Paladijn, de gemeente, en de Milieuwerkgroep Valkenswaard. Drie van de twintig groepen komen in aanmerking voor een prijs. Uiteraard houden alle prijzen verband met het thema.