Gemeente Helden

Visitatiecommissie bezoekt ´Sportgemeente´ Helden

De visitatiecommissie, die vrijdag 31 augustus een bezoek bracht aan de gemeente Helden benadrukte hun gevoel met een positief beeld. Woordvoerder Jos Kusters van de adviescommissie ´Sportgemeente van het Jaar´, die uiteindelijk de jury moet adviseren benadrukte het met de volgende samenvatting: enthousiaste mensen zijn in Helden aan het werk en verder een opmerkelijke en bijzondere brede visie op sportbeleid. Kortom inspirerend.

U kunt hier de presentatie van 31 augustus 2007 downloaden. Let op: bestand is 41 MB, afhankelijk van uw apparatuur kan het downloaden enige minuten duren.

De drie heren van de adviescommissie brengen in de weken 35 en 36 bezoek aan de nog overgebleven gemeenten Enschede, Nijmegen, Rotterdam en Weert die meedingen naar de titel. Vervolgens zullen zij de jury rapporteren, die op 26 september tijdens het landelijk congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Amsterdam de winnaar bekendmaakt.

In deze tweede uitverkiezing bleven na de eerste ronde vijf gemeenten over. Helden was dus één van die vijf. Op de eerste plaats al door de veertig accommodaties en zestig sportverenigingen. ´Deze kwantitatieve en kwalitatieve voorzieningen zijn bijzonder voor een gemeente van twintig duizend inwoners´, zo sprak Kusters. Ook motiveerde hij de keuze voor Helden met een sportvisie van de voordeur tot het ouderenwelzijn. En natuurlijk het integrale beleid, dat samen met de burgers tot stand is gekomen. Het thema ´Sport en onderwijs` krijgt dit jaar extra aandacht en zal een belangrijke stempel drukken op de einduitslag. De winnaar ontvangt een geldprijs die in overleg tussen organisatie en gemeente ingezet wordt ten faveure van de lokale sport. Daarnaast ontvangt de winnaar het promotiepakket waarmee bekendheid kan worden gegeven aan de gewonnen titel.


3-9-2007 11:51