Gemeente Nijmegen

Persbericht

Bekendmaking Winnende Sportgemeente 2007

Wie wordt Sportgemeente van het Jaar 2007 ?

Oosterbeek, 20 september 2007 De gemeenten Enschede, Helden, Nijmegen, Rotterdam en Weert kunnen niets anders meer doen dan afwachten. De vijf gemeenten zijn al enige tijd genomineerd voor de Sportgemeente 2007 , de vraag is welke gemeente gaat deze eretitel in de wacht slepen? Op woensdagochtend 26 september tijdens het landelijk congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Amsterdam ArenA zal de jury de winnende gemeente bekend maken. Het VSG-congres wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam.

De winnaar van vorig jaar gemeente Rotterdam zal terugblikken op wat de titel Sportgemeente van het Jaar voor haar heeft betekend. Rond 12.15 uur worden de wethouders van de genomineerde gemeenten op het podium van Amsterdam ArenA verwacht. Daar krijgen zij de gelegenheid hun gemeente aan te prijzen als sportgemeente van het jaar. Dagvoorzitter Mart Smeets gaat hen bevragen op het thema van dit jaar, namelijk Sport en Onderwijs .

Het spannende moment van de bekendmaking van de winnaar wordt ingeluid door juryvoorzitter Peter van der Velden, burgemeester van Breda en voorzitter Vereniging Sport en Gemeenten. De prijs bestaat uit een cheque met een geldbedrag dat ten goede zal komen aan de lokale sport. Daarnaast zal een promotiepakket de Sportgemeente 2007 ondersteunen om bekendheid te geven aan de gewonnen titel.

Na afloop van de prijsuitreiking zullen de voorzitter van de jury, Peter van der Velden en de wethouder van de winnende gemeente de pers te woord staan tijdens een persconferentie. Deze persconferentie vindt plaats in de ABN AMRO Lounge van de Amsterdam ArenA.

De verkiezing van de Sportgemeente van het Jaar wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Programma uitslag verkiezing Sportgemeente van het Jaar

12.00 uur: Spetterende en sportieve aankondiging van de bekendmaking

12.10 uur: Korte terugblik door de winnaar van 2006: gemeente Rotterdam

12.15 uur: Interviews met wethouders van de genomineerde gemeenten door Mart Smeets.

12.30 uur: Juryrapport door juryvoorzitter Peter van der Velden

12.35 uur: Bekendmaking en overhandigen prijs 12.45 uur: persconferentie in ABN-AMRO Business Lounge in Amsterdam ArenA



Gemeente Nijmegen