Gemeente Enschede

`Mission Olympic, The City' komt naar Enschede

Op woensdag 26 september openen Frank Bouwmeester, stadsdeelmanager centrum en Jeroen Dubbeldam, Olympisch springkampioen, om 12.00 uur op ludieke wijze `Mission Olympic, The City'. Na dit officiële deel is het de hoogste tijd om los te gaan. En het programma ziet er weer goed uit, dus vervelen hoeft niemand zich!

Voor de vierde keer staat The City in de grootste stad in Oost-Nederland, Enschede! Op woensdag 26 en donderdag 27 september wordt het Van Heekplein weer omgetoverd tot een waar sportplein. De laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Maar één ding is zeker. Het wordt weer een prachtig evenement waaraan jongeren gratis kunnen deelnemen!

Op 6 opblaasbare sportvelden/kooien en een centraal plein met City DJ met podium voor alle facetten van de jongerencultuur en sportdemo's kunnen de jongeren deelnemen aan de activiteiten die door lokale sportverenigingen worden aangeboden.
Sportievelingen en belangstellenden zijn van harte welkom op woensdag 26 september van 12.00 tot 16.30 uur en op donderdag 27 september van 9.30 tot 16.30 uur op het Van Heekplein.

The City is ingedeeld in verschillende `kooien', en iedere `kooi' heeft zijn eigen sport. Voetbal, voetvolley, unihockey, american football, Judo, Ji Jitsu, basketbal, atletiek, body jam, steps, streetdance, taibo, arobic, en kickboxen zijn de sporten die beoefend kunnen worden. Ook worden er streetdance, taibo, aerobic en kickbox demonstraties gegeven. De sportieve invulling van de mobiele sportstad wordt verzorgd door plaatselijke sportverenigingen en sportorganisaties. Vertegenwoordigers van deze lokale sportverenigingen/organisaties zijn aanwezig om de jonge sporters te begeleiden en meer over hun sport te vertellen.

Kortom, ben je jong en wil je een leuke dag beleven, dan is het Van Heekplein op woensdag 26 en donderdag 27 september "the place to be". De toegang is gratis! Bij deelname ontvang je ook een sportbon ter waarde van EUR 50,- voor een lidmaatschap bij een sportvereniging die meedoet aan Mission Olympic. Meer informatie kun je vinden op www.missionolympic.nl

The City maakt een roadshow door heel Nederland. De steden Amsterdam, Utrecht, Bergen op Zoom en Arnhem zijn dit jaar al bezocht. Soest op 21 september en Enschede op 26 en 27 september volgen nog. Tot nu toe waren de vele deelnemers en bezoekers erg enthousiast. Het doel van Mission Olympic, The City is om sport en beweging onder jongeren, tussen de 12 en 19 jaar, te bevorderen door ze op een attractieve, informele manier kennis te laten maken met verschillende takken van sport en ze vooral het plezier van sporten te laten ervaren. In alle steden waar de mobiele sportstad wordt opgebouwd werken NOC*NSF en Coca-Cola Nederland nauw samen met gemeenten, scholen en lokale sportverenigingen. Uitgangspunt voor alle betrokkenen is om ook na het evenement jongeren te blijven boeien voor sport en een actieve leefstijl.

24 september 2007