Uitnodiging debat over zesjescultuur in hoger onderwijs

24/09/2007 16:02



Maes Okhuijsen



Amsterdam, 24 september 2007

Coolpolitics on tour op 26 september op de Avans Hogeschool, Breda Uitnodiging debat over zesjescultuur

Premier Balkenende was duidelijk bij de opening van het academische jaar in Wageningen: het hoger onderwijs presteert ondermaats. 'Waarom genoegen nemen met een zesje? Waarom middelmatigheid tot deugd verheffen? Waarom staan Nederlandse universiteiten niet hoger op internationale ranglijsten?' Coolpolitics on tour gaat op zoek naar de antwoorden en organiseert op woensdag 26 september in Breda een debat over de zesjescultuur in het hoger onderwijs.

Twee voormalige studenten met ondernemingszin, Thiemo van Rossum (oprichter Studelta, talentenorganisatie voor en door HBO-studenten) en Bob Kuijs (oprichter Jaap.nl), gaan in debat met Lisa Westerveld (LSVb) en een zaal vol studenten over excellentie en de zin en onzin van de zesjescultuur.

Gespreksleiding: Rindert de Groot en Evelien Bosch (bekend van MTV).

Datum: Woensdag 26 september 2007
Tijd: 14.00-14.45 uur
Locatie: Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1, Breda
Toegang: gratis

Het debat in Breda is het derde debat van Coolpolitics on tour over de zesjescultuur. De eerste twee succesvolle edities waren in Amsterdam en Den Haag.

Coolpolitics on tour wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Coolpolitics
Coolpolitics ontwikkelt projecten op plekken waar jongeren zijn en die te maken hebben met maatschappelijke betrokkenheid, kennis en zingeving. Wij organiseren onder andere festivaldebatten, maken TV-programma's en produceren events. Eigenlijk alles dat aantoont dat wij met zijn allen in Nederland en daarbuiten wel degelijk betrokken en nieuwsgierig zijn. Coolpolitics werkt hierin onder andere samen met MTV, MOJO en Sp!ts. Stichting Coolpolitics Nederland wordt ondersteund door Stichting Hivos en Stichting DOEN. www.coolpolitics.nl





http://www.coolpolitics.nl