Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Woerden, 25 september 2007

Ruim 50.000 kinderen ontvangen dit najaar één week gratis Schoolmelk

Belang zuivel voor kinderen centraal op World School Milk Day

Met de viering van World School Milk Day morgen, 26 september, wordt door de hele wereld aandacht gevraagd voor het belang van zuivel voor opgroeiende kinderen. Meer dan dertig landen uit de hele wereld vieren World School Milk Day. Op deze dag besteedt Schoolmelk in Nederland aandacht aan het belang van gezonde voeding door op diverse basisscholen gratis Schoolmelk uit te delen. In Nederland drinken ruim 120.000 kinderen, op de helft van alle basisscholen, Schoolmelk.

Eerder dit jaar bood Campina, de leverancier van Schoolmelk in Nederland, alle basisscholen een week gratis Schoolmelk aan. Ruim een kwart van alle basisscholen in Nederland gaven hier enthousiast gehoor aan. Ruim 50.000 leerlingen ontvangen dit najaar nog de gezondere schoolmelk van Campina.

Ook de Nederlandse overheid benadrukt het belang van gezond eten en drinken door kinderen. 'Samen zorgen dat de bruine boterham met een glas melk weer 'vet cool' wordt. Dat is de uitdaging voor overheid en Campina. Nederlanders, en dan vooral kinderen, moeten gezonder gaan eten en ook veel meer bewegen', aldus Gerda Verburg, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), tijdens de introductie van Campina's nieuwe, nog gezondere, melk afgelopen april.

World School Milk Day

De eerste World School Milk Day werd gehouden in 2000 en is sindsdien een jaarlijks evenement geworden. World School Milk Day is een initiatief van de Food and Agriculture Organization, onderdeel van de Verenigde Naties. Meer dan dertig landen, o.a. Australië, Denemarken, Guatemala, Engeland, Canada, Tanzania en China vieren jaarlijks de dag.

Schoolmelk

Schoolmelk is al meer dan zeventig jaar een begrip in Nederland. In 1937 werd het Centraal Schoolmelk-Comité opgericht, dat een goedwerkend stelsel van het uitdelen van schoolmelk wist op te zetten. Hierop werd schoolmelk op alle basisscholen ingevoerd. Campina is sinds 1998 de enige leverancier van Schoolmelk in Nederland. Campina zorgt ervoor dat er op dit moment 120.000 kinderen iedere dag schoolmelk kunnen drinken. Leerkrachten en conciërges op meer dan 3.000 basisscholen helpen alle kinderen iedere dag van verse, gekoelde melk te voorzien.

Campina Schoolmelk vindt het belangrijk om kinderen, ouders en scholen goed te informeren over het belang van gezond eten en drinken. Daarom is Schoolmelk sponsor van het Nationale Schoolontbijt en levert daarvoor gratis Schoolmelk voor 425.000 ontbijtjes op 2000 basisscholen. Daarnaast is Schoolmelk o.a. sponsor van de educatieve programma's 'Ga voor Gezond' van het NIGZ en Kids in Balance.

Campina Nederland
Campina Nederland (CPE Nederland) is verantwoordelijk voor verse en langhoudbare zuivelproducten op de Nederlandse markt en voert bekende merken als Campina, Mona alsook, Campina Optimel en Campina Vifit.