Gemeente Someren


Houd de straatputten schoon 11-09-2007
Verbod op vissen in gemeentelijke vijvers opgeheven 11-09-2007 Woensdag 26 september van 9.00 10.00 uur:
Burgemeester A. Veltman

Woensdag 26 september van 16.00 17.00 uur:

Maandag 8 oktober a.s. van 9.00 10.00 uur:
Burgemeester A. Veltman

Maandag 8 oktober a.s. van 16.00 17.00 uur:
Wethouders A. v.d. Velden-Coolen en M. Kusters

Woensdag 10 oktober a.s. van 11.00 12. 00 uur:
Maandag 22 oktober a.s. van 16.00 17.00 uur:
Wethouders A. v.d. Velden-Coolen, A. Thijs-Rademakers en M. Kusters

Woensdag 24 oktober a.s. van 9.00 10.00 uur:

Houd de straatputten schoon

De straatputten zijn voor de afvoer van het regenwater. Helaas gebeurt het dat mensen er olie, cement, verfresten, zand, blad en zelfs afvalzakjes met hondenpoep in stoppen. Het vuil in het riool wordt hard en vervuilt het hele rioolstelsel. Daardoor moeten de putten worden open gekapt of zelfs worden vervangen. Ook kan het regenwater hierdoor niet meer snel weglopen.

Dit illegale gebruik is strafbaar. In de omgeving waar wordt gebouwd worden extra controles uitgevoerd om te kijken of er in de putten cement is gestort.

Laten we er samen voor zorgen dat ons riool schoon blijft!

Verbod op vissen in gemeentelijke vijvers opgeheven

Per 1 januari 2007 is de nieuwe Visserijwet van kracht geworden. Door deze nieuwe wetgeving over de visserij is het niet langer mogelijk om beperkt vissen zonder vergunning toe te staan. De gemeente Someren heeft naar aanleiding hiervan eerder het standpunt ingenomen dat vissen in onze vijvers niet langer was toegestaan. Het ingevoerde verbod wordt echter vanaf heden weer opgeheven.

De commissie Ruimte heeft in juni verzocht om te bekijken of het vissen in gemeentelijke vijvers alsnog kan worden toegestaan. In de commissievergadering van augustus zijn hiervoor mogelijke oplossingen aangedragen en heeft de commissie haar voorkeur uitgesproken. Het college heeft vervolgens deze voorkeur overgenomen en besloten dat het vissen in de Slievenvijver en de beide Loovevijvers voortaan is toegestaan met het gebruik van een visvergunning. Om het water beschikbaar te stellen voor de hengelsport hebben zij een machtiging afgegeven aan Sportvisserij Nederland. Hiermee komt het water ter beschikking aan sportvissers die lid zijn van een hengelsportvereniging die is aangesloten bij Sportvisserij Nederland en sportvissers die de Kleine VISpas hebben.
Deze aanvulling op het beschikbare viswater wordt op korte termijn vermeld op de website: www.sportvisserijnederland.nl. Als u vervolgens op de rode knop (rood vierkant) "Vispas" drukt, ziet u de aanvullingen op de betreffende lijsten met viswater vermeld staan. Print de voor u geldende aanvullingslijst uit en neem hem (samen met uw VISpas) mee naar de waterkant. Dan zit u goed (te vissen).

Indien u in het bezit bent van een visvergunning (bestaat uit de Kleine VISpas én de Kleine Lijst van Viswateren) of lid bent van een hengelsportvereniging is het toegestaan om in de genoemde vijvers te vissen. Hierbij gelden de volgende regels:

1. U mag met maximaal één hengel vissen;


2. U mag alleen vissen met de zogenaamde aangewezen aassoorten, te weten: brood, aardappel, deeg, kaas, granen en zaden, worm en steurkrab, insectenlarven en nabootsingen daarvan mits die niet groter zijn dan 2,5 cm.


3. De gevangen vis dient onbeschadigd in hetzelfde water te worden teruggezet.

De kleine VISpas en bijbehorende Kleine Lijst van Viswateren kunt u aanvragen bij het postkantoor of via Sportvisserij Nederland in Bilthoven (www.sportvisserijnederland.nl tel. 030-6058400). De kosten hiervoor bedragen 9,50. (Het postkantoor kan ook een balievergoeding vragen van 2,50).

Jongeren tot 14 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van de juiste papieren, met een hengel zonder vergunning vissen.