Gemeente Drechterland


26-9-2007
extra zorg voor wegen en troittoirs

Houd de wegen schoon!

Elk najaar worden de weggebruikers weer geconfronteerd met modderoverlast op de wegen, als gevolg van afvoer van landbouwproducten.
Vooral in combinatie met regen worden de wegen glad en moeilijk berijdbaar. Om ongevallen en overlast te voorkomen moeten de wielen van de landbouwvoertuigen vóór het rijden op de weg worden schoongemaakt. Is de vervuiling van de weg absoluut niet te voorkomen, dan moeten de weg en de trottoirs direct worden schoongemaakt.

Meewerken
Door de medewerking van alle agrariërs kan de overlast zo veel mogelijk worden beperkt. Helemaal voorkomen dat de weg glad wordt is niet realistisch. Het blijft soms dus even opletten. De politie zal de komende tijd verscherpt toezicht houden op vervuiling van de wegen in de regio. U kunt hierbij helpen door modderoverlast te melden. U kunt hiervoor het algemene nummer van de politie bellen (0900-8844).

Bladeren
Nu de herfst is aangebroken, vallen de bladeren weer van de bomen. Vooral in combinatie met nat weer kan dit gevaar opleveren. De trottoirs worden glad en voetgangers kunnen uitglijden. Bovendien raken rioolputten verstopt, waardoor bij regenval wateroverlast ontstaat.
Onze medewerkers van de buitendienst gaan de bladerenoverlast op de wegen opruimen en zullen rioolstoringen proberen te voorkomen. We hopen dat u extra wil letten op de trottoirs bij uw woning. . Wij danken u alvast voor uw medewerking!

---