Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 26 september

Fryslân, 26-09-2007 o Politieberichten van dinsdag 25 september 07.00 uur t/m woensdag 26 september 07.00 uur.

Sneek: politie zoekt getuigen van aanrijding
De politie zoekt getuigen van een aanrijding op het Oud Kerkhof. Een 34-jarige inwoner van Sneek had zijn auto maandagmiddag omstreeks 15.00 uur geparkeerd op het Oud Kerkhof, direct achter het postkantoor. De Sneker had iets afgeleverd in de stad en liep terug naar zijn auto. Op het Oud Kerkhof zag hij een grijze auto met hoge snelheid wegrijden. Eenmaal bij zijn auto aangekomen zag de man dat zijn auto was beschadigd. De linker koplamp was kapot en een deel van de bumper lag op straat. De politie zoekt getuigen van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844.

Achlum: automobilist gewond door eenzijdig aanrijding
De politie heeft dinsdagochtend op de Monnikenweg een eenzijdige aanrijding afgehandeld, waarbij een 27-jarige automobilist uit Harlingen gewond raakte. De bestuurder was met zijn bestelauto door onbekende oorzaak in de berm geraakt, vervolgens tegen een boom gereden en na een stuurcorrectie in een sloot tot stilstand gekomen. Het slachtoffer is met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd. Zijn auto raakte ernstig beschadigd en is weggesleept.

Drachten: inbraak school
De politie onderzoekt aan De Ring een inbraak in een school waar tussen maandagmiddag en dinsdagochtend ingebroken is. Diverse ruimtes zijn doorzocht waarbij een sleutelbos gestolen is en daarnaast enkele ruiten van een kas vernield zijn. Ook is er in het pand geprobeerd om brand te stichten. Men drong de school binnen door een raam te vernielen. Een 35-jarige inwoner van Gorredijk deed aangifte.

Surhuisterveen: politie onderzoekt diefstal uit woning
De politie onderzoekt de diefstal uit een woning aan de Voorstraat. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen via een niet afgesloten deur. Uit de woning werden drie portemonnees met daarin pasjes en een geld weggenomen. De 54-jarige bewoner deed aangifte.

Burgum: fietsster gewond door aanrijding
De politie heeft dinsdagochtend aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg een aanrijding tussen een fietsster en een bestelauto afgehandeld. Daarbij raakte een 58-jarige fietsster uit Burgum gewond. De aanrijding ontstond toen de fietsster in de richting van de Navislaan ging. Zij stak over terwijl het groene licht al ging knipperen. Op datzelfde moment wilde een 51-jarige automobiliste uit Surhuisterveen rechtsaf slaan om de Noordersingel in te rijden. Een vrachtauto die op de kruising rechtdoor reed, ontnam voor zowel de fietsster als voor de automobiliste het zicht. Toen de fietsster achter de vrachtauto vandaan kwam trok de automobiliste op omdat zij groen licht kreeg. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd.

Leeuwarden: eenzijdige aanrijding met lichtgewonde
De politie heeft dinsdagochtend op de Aldlansdyk een eenzijdige aanrijding afgehandeld, waarbij een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden gewond raakte. De bestuurder was door een onverwachte manoeuvre met zijn auto van de weg geraakt en raakte daarbij lichtgewond. Het slachtoffer is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in de stad gebracht. Daar bleek dat zijn letsel niet ernstig was. Hij liep gezichtswonden op en kon na een medische behandeling weer huiswaarts.

Franeker: politie onderzoekt diefstal koper
De politie heeft dinsdagochtend een aangifte opgenomen van de diefstal van koper. Vanaf het dak van een bedrijf aan de Zuidelijke Industrieweg had men tussen maandagavond en dinsdagochtend 25 kilo aan bliksemafleiders weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 62-jarige inwoner van Franeker aangifte.

Doniaga A6: automobilist gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft dinsdagmiddag op de A6 nabij Doniaga een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 18-jarige automobilist uit Nijland gewond raakte. Tijdens een regenbui verloor de bestuurder de macht over het stuur en sloeg een paar keer met zijn voertuig over de kop. De auto belandde uiteindelijk in een sloot naast de weg. De automobilist kon zelfstandig zijn bestelbus verlaten en werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Bolsward: diefstal uit winkel
De politie onderzoekt de diefstal van vier kettingzagen en twee motorzeisen uit een winkel aan het Industriepark. De goederen werden s middags, ondanks toezicht van het personeel, uit de winkel weggenomen. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 47-jarige inwoner van Bolsward aangifte.

Tzummarum: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft dinsdagmiddag op de N384 nabij Tzummarum het rijbewijs van een 28-jarige automobilist uit Tzummarum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde een controle met de lasergun met 132 kilometer per uur, terwijl op de N384 80 kilometer per uur is toegestaan. De verdachte kreeg een stopteken, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens werd er een proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: politie houdt verdachte aan voor bedreiging in trein De politie heeft dinsdagmiddag in een trein op het station in Heerenveen een 49-jarige inwoner van Zwolle aangehouden op verdenking van bedreiging. De verdachte had in de trein een aantal passagiers lastig gevallen. Toen hij door een conducteur op zijn gedrag werd aangesproken bedreigde hij de medewerker met een mes. De politie werd gewaarschuwd, waarna de verdachte in de trein werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Harlingen: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft dinsdagavond op de Heiligeweg een 49-jarige automobiliste uit Harlingen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De automobiliste viel op omdat ze geen verlichting voerde. Ondanks een stopteken bleef de vrouw zonder verlichting door rijden. Uiteindelijk stopte ze voor haar woning. Omdat er een vermoeden bestond dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde, werd ze voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies ze 605 ug/l, goed voor een rijverbod zes uur een proces-verbaal. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor vernieling
De politie heeft dinsdagavond in de Leendert Sinnemastraat een 44-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. De man had eerder die avond de ruiten van een berging ingeslagen. Na het opnemen van de aangifte belden de agenten bij de verdachte aan. Na het openen van zijn deur bekende hij direct. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.