Toch Nederlands EU-referendum.

26/09/2007 09:56



I.H.S. Advertising B.V.



Toch EU-referendum voor Nederland.

Oproep aan alle Nederlanders om toch een stem uit te brengen.

Het kabinet heeft gisteren besloten om geen EU referendum te houden. Ook de PvdA fractie heeft ondanks grote interne verdeeldheid besloten om van het referendum af te zien.

Gezien de vergaande consequenties van de EU wetgeving op het leven van de Nederlandse burgers heeft www.EU-Referendum.Nu besloten om .nu toch een EU-referendum te houden.

Iedereen die daar behoefde aan heeft kan zijn of haar stem online via de website www.EU-Referendum.Nu uitbrengen. Zowel voor als tegenstanders van het EU-referendum en EU-verdrag zijn welkom.

Om de kiezer vooraf zo min mogelijk te beïnvloeden zal de uitslag van het online EU-referendum na 1 week via een de media bekend worden gemaakt. Daarna zal de uitslag aan het kabinet worden aangeboden.

Op www.EU-Referendum.Nu kan de bezoeker antwoorden op 3 vragen:
1 Bent u voor een referendum over het EU-verdrag?

2 Wilt u dat het EU-verdrag er komt?

3 Is uw vertrouwen in de regering met het niet doorlaten gaan van het EU-referendum verminderd?

Het doel van de website is om iedereen die daar behoefte aan heeft een stem te kunnen laten uitbrengen. Daarnaast is het mogelijk om via een online weblog/gastenboek een persoonlijke boodschap achter te laten voor het kabinet. Ook deze zal (Digitaal) worden aangeboden aan het kabinet. De boodschappen voor individuele parlementsleden zullen worden verzameld en gebundeld worden aangeboden.

Het online EU-referendum is een particulier initiatief, de initiatiefnemers vinden het belangrijk om te weten hoe de Nederlandse bevolking zou stemmen als er op dit moment een referendum gehouden zou worden.

EU-referendum denkt dat er massaal zal worden gestemd via de website. Dit kan volgens hen een gevoel van onrust bij de Nederlandse bevolking voorkomen. Zeker als de meeste Nederlanders stemmen tegen een referendum en voor het EU-verdrag. Mocht de stemming anders uitvallen dan kan de politiek alsnog daarop reageren.

Het houden van een opiniepeiling onder enkele duizenden Nederlanders zal volgens de makers van EU-referendum zal minder genoegdoening geven dan een mogelijkheid voor iedereen om zijn of haar mening te uiten. Ook politici zijn uitgenodigd om mee te discussiëren op het Weblog.

Per IP-adres zal het slechts mogelijk zijn om een enkele stem uit te brengen. De pers zal toegang krijgen tot de statistieken zodat deze kan beoordelen of het referendum onpartijdig is verlopen.

De website is en blijft vrij van reclame boodschappen en andere commerciële uitingen.

Contact informatie:
Hans 06-34021509
Patrick 06-34412971
info@EU-Referendum.Nu
http://www.EU-Referendum.Nu





http://www.EU-Referendum.Nu