Politie Haaglanden

Persberichten 26 september

Haaglanden, 26-09-2007

Scooterdieven opgepakt

Den Haag Een getuige zag dinsdag 25 september rond middernacht dat drie mannen een bromfiets wegnamen vanaf het Finnenburg in Den Haag. Dankzij het door de getuige verstrekte signalement konden politieagenten de drie verdachten (17-19) aanhouden op het Kleine Loo. De eigenaar van de bromfiets constateerde dat zijn stuurslot geforceerd was. De verdachten krijgen een proces-verbaal.

Hagenaar door het lint

Den Haag Een 34-jarige Hagenaar is dinsdagmiddag 25 september volledig door het lint gegaan. De man ontstak rond half twee mogelijk door medicijngebruik in Beetsstraat in woede en trapte twee lampen van een gevel. Daarna bedreigde hij enkele bouwvakkers op een bouwterrein op de hoek van de Beetsstraat en de Hildebrandstraat, waarna hij zijn tocht vervolgde richting de Jan Wapstraat. Hier mishandelde de 34-jarige man een 33-jarige plaatsgenoot. De politie trof de verdachte uiteindelijk aan in een portiek aan de Hasebroekstraat. Daar kon hij zonder problemen worden aangehouden.

Overvaller met pepperspray verjaagd

Den Haag Een 53-jarige winkelier heeft dinsdagavond omstreeks half tien een overvaller zijn winkel uitgejaagd door hem met pepperspray in het gezicht te spuiten. De overvaller kwam de winkel aan de Oudemansstraat in, bedreigde de eigenaar met een mes en eiste geld. De winkelier haalde daarop een busje pepperspray te voorschijn en spoot de overvaller in het gezicht. Die ging er daarop direct vandoor. De winkelier zette de achtervolging in, maar raakte de verdachte in de Miquelstraat kwijt. De politie is nog op zoek naar de overvaller. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze overval? Belt u dan met de politie van Bureau Laak via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Met vuurwapen in auto

Den Haag Surveillerende agenten zagen dinsdagavond 25 september omstreeks 21.15 uur in de Kazernestraat een auto rijden die er bij het zien van de politiewagen met hoge snelheid vandoor ging. De agenten zetten de achtervolging in en wisten de bestuurder te achterhalen. In de auto van de 23-jarige Hagenaar troffen de agenten vervolgens een vuistvuurwapen aan. Hij werd direct aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

Scherpe neus

Den Haag Agenten troffen woensdagmorgen 26 september omstreeks 02.15 uur in een pand aan de Pletterijstraat een hennepkwekerij aan. De agenten gingen in de Pletterijstraat poolshoogte nemen na een melding van een inbraak. Van een inbraak bleek echter geen sprake. Wel roken de agenten door de brievenbus van het pand een scherpe henneplucht. Nadat zij het pand betraden troffen zij in diverse ruimtes een hennepkwekerij met 237 planten aan. In het pand was echter niemand aanwezig. De kwekerij is ontmanteld en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar of gebruiker van het pand.

Scootmobiel van oma mee

Wassenaar Politieagenten keken verbaasd op toen ze dinsdag 25 september om 08.15 uur een wel zeer jeugdig persoon op het Rozenplein met een electrische scootmobiel zagen rijden. De jeugdige bestuurder (12 jaar) uit Wassenaar had de scootmobiel die bij zijn oma in de garage stond, even meegenomen om een stuk te gaan rijden. Hij had zijn Oma niet verteld dat hij een stukje ging rijden. Politieagenten beeindigde de proefrit van het jonge ventje.

Hoestbui leidt tot aanrijding

Rijswijk Bij een aanrijding op de Prinses Beatrixlaan is dinsdagavond een 32-jarige vrouw uit Poeldijk gewond geraakt. In totaal waren vier autos bij het ongeval betrokken. De aanrijding werd veroorzaakte door een 54-jarige man uit Delft. Deze reed omstreeks half negen met zijn auto richting Delft toen hij een hoestbui kreeg. De gaf door de hoestbui een ruk aan het stuur. Hij reed door de middenberm en kwam op de andere weghelft terecht. Hij raakte twee autos, een derde werd geschampt. De 32-jarige vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Duur ritje

Naaldwijk Een 29-jarige automobilist uit Naaldwijk had dinsdag 26 september maar beter thuis kunnen blijven. De man werd kort na middernacht bij een routinecontrole op de Händellaan door surveillerende agenten staande gehouden. Na controle bleek dat de man nog 46 bekeuringen moest betalen. Nadat hij het verschuldigde bedrag van bijna 1400 euro had betaald, mocht hij weer gaan.

Bezoek aan Delft eindigt in de cel

Delft Een 48-jarige automobilst uit Voorburg kreeg dinsdag 26 september om 01.15 uur een bekeuring, omdat zijn auto niet meer was verzekerd. Daar hield het voor de Voorburger niet mee op. Na controle bleek dat de man ook nog 49 dagen hechtenis te goed had. Hij werd direct ingesloten in een cel.

Hagenaar verwacht mooi weer

Pijnacker Een 40-jarige Hagenaar verwachtte de komende dagen kennelijk mooi weer. De man nam dinsdag 25 september om 11.20 uur in een onbewaakt ogenblik vier dure zonnebrillen uit een winkel aan het Ackershof mee. De 45-jarige winkelier betrapte de man en waarschuwde direct de politie. Agenten troffen de man later in een steeg in de Oostlaan aan. In de directe omgeving vonden de agenten de zonnebrillen. De man kreeg een proces-verbaal.