Ingezonden persbericht


'Pleon Academy' start met Leergang Verandering

Amstelveen, 26 september 2007 - Communicatieadviesbureau Pleon gaat onder de naam Pleon Academy verschillende leergangen aanbieden. De leergangen sluiten aan bij de disciplines waar het bureau actief in is, waaronder public affairs, PR, interne communicatie, marketing- en omgevingscommunicatie. Voor de Pleon Academy wordt een combinatie van externe trainers en vakspecialisten uit de 31 Europese vestigingen van Pleon ingezet.

De eerste module 'Organisatie en communicatie' van de leergang 'Verandering' start op 29 oktober en is bedoeld voor interim communicatie managers. De module bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven door organisatieadviseur Erik Reijnders. Zijn visie op interne communicatie bij verandering verwoordde hij in 2006 in het boek 'Interne communicatie voor de professional: naar een interactieve-visie'. In de bijeenkomsten komt deze visie uitgebreid aan de orde en er wordt veel aandacht besteed aan verschillende werkvormen en casuïstiek van de deelnemers.

Monique Eikelenboom, directeur Pleon Interim: "In veel organisaties volgen veranderingen elkaar in hoog tempo op. Reorganisaties, outsourcing, fusies en overnames. Ze hebben grote impact op individuele en groepen medewerkers. De leergang 'Verandering' omvat diverse modules, waarin verandering vanuit verschillende disciplines wordt bekeken, bijvoorbeeld vanuit organisatiekunde, psychologie, filosofie, theologie of biologie. De verkregen inzichten kunnen worden toegepast bij verandercommunicatie."

Voor het gehele opleidingsprogramma: http://www.pleon.nl/fileadmin/pleon.nl/downloads/Brochure_Leergang_verandering.pdf

Over Pleon
Pleon is het grootste communicatieadviesbureau in Europa. Het bureau heeft specialisten op het gebied van public relations, public affairs, corporate communications, marketing, change management, riskmanagement en design. Pleon is onderdeel van BBDO Worldwide. Voor meer informatie over Pleon, Pleon Academy en de Leergang Verandering surft u naar: http://www.pleon.nl

Voor meer informatie en aanmelding
Monique Eikelenboom
020-4874000
monique.eikelenboom@pleon.com