Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Tweede plaats voor Poppen in Duits Kampioenschap

26/09/2007

Rees-Haldern (Ger), 26 september 2007
Afgelopen weekend vond in het Duitse Rees-Haldern het Duits kampioenschap voor enkelspan paarden en menners met een lichamelijke beperking plaats, alsmede het nationale kampioenschap voor enkelspan pony's.Ter voorbereiding op het WK voor menners met een lichamelijke beperking dat in 2008 in Greven-Bockholt wordt georganiseerd, waren Jacques Poppen en Adriaan Struyck naar Duitsland afgereisd.

Poppen begon de wedstrijd, die in totaal 120 deelnemers telde, goed met de vierde plaats in de dressuur: `Mijn 11 jarige Friese stamboekmerrie Nienke voelde perfect ontspannen aan toen ik de ring binnenreed. Het stilstaan en achterwaarts gaan is altijd even spannend, maar ook dat ging goed. Het was dezelfde proef als op het WK in Hellendoorn in 2006 en ik kon merken dat ik vooruit was gegaan.' Adriaan Struyck werd met de 7- jarige Newforest pony Orlando tiende in dit eerste onderdeel.
Poppen stond na de dressuur 10 punten achter de favoriet en marathon specialist Heiner Lehrter, dus de Groningse menner besloot dat er niets anders op zat dan alles te geven wat er in zat in de marathon. Tijdens het verkennen werd hij nog behoed voor een misser toen een Duitse collega-rijder hem er op attendeerde dat de rijders in zijn klasse de F-poorten in de hindernissen niet hoefden te rijden. Poppen zette in drie van de zes hindernissen de snelste tijd neer en evenaarde de tijd van Lehrter in de vijfde hindernis. In de laatste hindernis raakte hij door een misverstandje even de weg kwijt waardoor hij een verkeerde lijn reed en kostbare seconden verloor. Maar Poppen eindigde toch op de tweede plaats in de marathon achter Lehrter. In de afsluitende vaardigheidsproef wist Poppen het technische parcours als enige in zijn klasse foutloos binnen de tijd af te leggen en stelde hiermee zijn tweede plaats in het eindklassement zeker. De winst in de rubriek ging naar Heiner Lehrter. Adriaan Struyck eindigde op de 11de plaats.
`Het was een mooie wedstrijd met veel publiek. Het was een schitterende ervaring om hier te mogen rijden en we gaan vol vertrouwen op naar het WK in 2008,' aldus een enthousiaste Poppen.

Het Duits kampioenschap voor enkelspan paarden werd voor de tweede maal gewonnen door Klaus Tebbe. Tebbe maakte enkele weken geleden nog deel uit van het Duitse tweespan team dat goud won op het WK in Warka. Christoph Dieker duikelde van goud naar brons nadat hij in de afsluitende vaardigheidsproef te veel fouten maakte. Het zilver ging naar Dieter Lauterbach.

Het kampioenschap voor enkelspan pony's werd opgeëist door Franz-Josef Lehmkuhl, gevolgd door Elke Hillebrandt en David Rammes.

Bron: Hoefnet.nl Overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

www.rufv-st-georg-haldern.de/

Jacques Poppen eindigde vooraan met Nienke