Provincie Noord-Holland

Datum


26-9-2007

Onderwerp

Connexxion vaart voor de provincie

Carla van Twuijver

Connexxion verzorgt de tijdelijke veerverbinding voor (brom-)fietsers en voetgangers over de Zaan tijdens de vervanging van de Julianabrug.

Eind november/begin december start de provincie Noord-Holland met de vervanging van de brug, die tussen Zaandijk en de Zaandamse Leeghwaterweg zorgt voor de ontsluiting van het verkeer naar de Zaanse Schans en het St. Michaël college. Van begin december 2007 tot in het tweede kwartaal 2009 is de Julianabrug niet bruikbaar voor verkeer. Autoverkeer rijdt via omleidingsroutes.

De provincie heeft het contract voor het verzorgen van deze tijdelijke veerverbinding kort geleden met Connexxion gesloten. De veerpont vaart tijdens de vervanging van de Julianabrug tussen het gemeentearchief aan Hoogstraat 34 in Koog aan de Zaan en het terrein van Duyvis naast Molenaars Scheepswerf aan de Diederik Sonoyweg. Van maandag tot en met vrijdag vaart de pont van 05.30 uur tot 23.30 uur. Op zaterdagen van
08.00 tot 23.30 uur. Op zon- en feestdagen van 09.00 uur tot 22.30 uur.

De pont zal vanaf beide zijden om de tien minuten vertrekken en heeft een capaciteit van 100 fietsers per vaart. De dienstregeling zal bij de steigers van de veerpont hangen en wordt onder meer in de Zaankanter en Zaans Stadsblad gepubliceerd.

Geef uw mening! Reageer op dit bericht