Aladdin eToken beveiligt activering Franse mobiele operator

eToken biedt Virgin Mobile maximale authenticatie, beschermt miljoenen activeringen per jaar

IJsselstein, 26 september 2007 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, voorziet ruim 3000 resellers van de Franse mobiele operator Virgin Mobile, van Aladdin eTokens. De winkeliers kunnen hiermee de transacties beveiligen die ze doen op Virgin Mobile's internetgebaseerde activeringssysteem.

Door de resellers te voorzien van de 'two-factor' authenticatiesleutel, de eToken NG-OTP, verzekert Virgin Mobile France haar gebruikers van een hoog beveiligingsniveau bij de activering van toestellen en abonnementen. Ongeautoriseerde gebruikers kunnen geen toegang krijgen. eToken NG-OTP geldt als één van de meest innovatieve, smartcard-gebaseerde hybride USB- en 'One Time Password' (OTP) tokens. Het apparaatje biedt alle functionaliteit van Aladdin's smartcard-gebaseerde USB token, de eToken PRO, met de toevoeging van OTP-technologie. Jan Leeflang, van Aladdin Nederland: "Voor veel mobiele operators betekent het online activeringsproces een ongewenste kwetsbaarheid, vooral omdat het om grote aantallen transacties gaat, met eventueel hoge kosten. Virgin Mobile heeft zich nu verzekerd van de sterkst mogelijke authenticatie, zodat alleen geautoriseerde resellers toegnag krijgen op het systeem om een activatie uit te voeren."

Sinds februari hebben de resellers van Virgin Mobile nu aangepaste eToken devices ontvangen (zie foto), om daarmee eerdere wachtwoordgebaseerde systemen te vervangen. eToken heeft het formaat van een huissleutel en geeft de resellers van Virgin Mobile France voor hun authenticatie de beschikking over iets dat ze 'hebben' - de Aladdin eToken - en iets dat ze 'weten' - een wachtwoord.

Aladdin's Token Management System (TMS) maakt het Virgin Mobile ook mogelijk om eenvoudig en tegen lage kosten het gehele authenticatieproces te beheren met één enkel systeem. Hiermee is het gehele lifecycle-management van de eToken devices, mogelijk, vanaf de inzet en uitrol, tot en met onderhoud en inname.