Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag

Publicatiedatum: 26-9-2007 10:28:33

BARNEVELD - Een 44-jarige automobilist uit Loosdrecht is dinsdagavond aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.
Een agent in burger zag omstreeks zeven uur twee auto's rijden over de A30 ter hoogte van Barneveld die zich gevaarlijk door het verkeer heen manoeuvreerden. Hij zag dat zij elkaar aan de rechterkant inhaalden en dat ze over de vluchtstrook heen reden. Eén van de twee voertuigen na een afslag en wist te ontkomen. De andere bestuurder, de 44-jarige man, is aan de kant van de weg gezet. Hij verklaarde dat hij een `spelletje' aan het spelen was met de andere bestuurder. Inmiddels is de man weer in vrijheid gesteld. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(07-146215)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser aangehouden

Publicatiedatum: 26-9-2007 10:27:28

NIJKERK - Een twintigjarige bromfietser uit Nijkerk is dinsdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden nadat hij zich na verkeersovertredingen niet kon legitimeren. Agenten zagen hem rijden over de Barneveldsweg. Op de kruising met de Frieswijkstraat zou hij door rood licht zijn gereden. Ook droeg hij geen helm. De Nijkerker werd aan de kant van de weg gezet om hiervoor bekeurd te worden. Hij bleek zich echter niet te kunnen legitimeren en is aangehouden. Ook bleek de twintigjarige niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Hij is inmiddels weer naar huis gestuurd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
(07-146110)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---