Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 26-09-2007

Drie jongens aangehouden voor auto-inbraak

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen drie jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van het inbreken in een auto.

Door getuigen werd omstreeks 11.00 uur naar de politie gebeld dat drie jongens een auto aan het openbreken waren op de 2de Daalsedijk. Ter plaatse werden geen verdachte meer aangetroffen. Tijdens een onderzoek in de omgeving zagen agenten de drie verdachten 15, 16 en 17 jaar allen uit Utrecht op de Blokstraat lopen. De jongens hadden een tas met een laptop bij zich. Zij werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor diefstal van bouwmaterialen

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij bouwmaterialen hadden weggenomen.

Omstreeks 15.40 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen - met een bestelbus en in gele kleding - bouwmaterialen hadden weggenomen op de Professor Jordanlaan. Getuigen hadden gezien dat het tweetal was weggereden in de richting van de Eykmanlaan. Aan de hand van de kenmerken van de bestelbus en het signalement van de mannen kon de politie de twee dieven 34 en 35 jaar beiden uit Utrecht op de Orionstraat aanhouden. Op het bureau bleek dat de 35-jarige verdachte nog gesignaleerd stond omdat hij een boete van 220,- had openstaan. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Verdachte van straatroof aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 een man aangehouden die verdacht wordt van een beroving van een 28-jarige man op maandag 17 september.

Tijdens de surveillance zag een agent op de Voorstraat een man lopen die hij herkende als verdachte van een straatroof die op maandag 17 september op het Vredenburg had plaats gevonden. De agent twijfelde geen moment en hield de 35-jarige man uit Utrecht aan. De man wordt verdacht van de beroving. Bij de beroving had de verdachte hulp van een tot nu toe nog onbekend vrouw. Het onderzoek wordt voortgezet.

Laatst gewijzigd 26-09-2007 10:11 | © Politie Utrecht