Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 26-09-2007

Snorfietser met te veel op

NIEUWEGEIN Een snorfietser ging op dinsdag 25 september onderuit. Hij bleek veel te veel te hebben gedronken.

Rond 22.45 uur kreeg de poltie de melding dat een snorfietser op de Randdijk onderuit was gegaan en daarbij gewond was geraakt. Agenten gingen ter plaatse en troffen de lichtgewonde snorfietser, een 39-jarige man uit Nieuwegein, aan. Hij verklaarde dat hij met zijn snorfiets voor een loslopende hond uit moest wijken en ten val was gekomen.

De agenten bemerkten dat de Nieuwegeiner erg naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 635 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond

HOUTEN Op dinsdag 25 september raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.25 uur reed een 28-jarige automobilist uit Huizen over de Snoeksloot. Op de kruising met de Zeeltsloot verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 15-jarige fietser uit Houten, met een aanrijding tot gevolg.

De fietser viel en liep een verwonding op in zijn gezicht. Hij is per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht.

Verkeerscontrole

HOUTEN Bij een verkeerscontrole op de Dorpsstraat werden op dinsdag 25 september zeven bekeuringen uitgeschreven: niet dragen van de autogordel (5), geen APK (1) en een verlopen rijbewijs (1).

Automobilist rijdt door

NIEUWEGEIN Op dinsdag 25 september meldde een 26-jarige man uit Nieuwegein dat hij op zondag 23 september gewond was geraakt bij een aanrijding met een auto. De automobilist was doorgereden.

Op zondag 23 september reed de Nieuwegeiner met zijn snorfiets over de rotonde op de Symfonielaan. Hij zag dat naast hem een rode auto reed, een oud model Peugeot 205. De Nieuwegeiner zag dat de automobilist rechts voorsorteerde om de rotonde te verlaten. Hoewel de snorfietser voorrang had, stopte hij omdat hij dacht dat de automobilist door zou rijden. De automobilist stopte echter en de snorfietser trok op. Op dat moment ging de automobilist echter ook rijden en sneed de snorfietser af. Die probeerde de auto te ontwijken, maar tikte hem aan, waardoor de Nieuwegeiner ten val kwam.

De automobilist stopte enkele meters verderop, maar gaf vervolgens gas en reed weg. Het slachttoffer liep meerdere blauwe plekken en schaafwonden op. Zijn snorfiets raakte beschadigd.

Aan getuigen van het ongeval, zondag 23 september rond 15.00 uur op de rotonde van de Symfonielaan, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser geschept

NIEUWEGEIN Een fietser werd op dinsdag 25 september door een auto geschept en raakte gewond.

Rond 17.20 uur fietste een 22-jarige man uit Nieuwegein over de Ambachtsweg, komende uit de richting van de Handelskade en gaande in de richting van de Jutphasestraatweg. Ter hoogte van de brug dacht hij nog net voor een voor hem van rechts komende 26-jarige automobiliste uit Woerden over te kunnen steken. Dat lukte echter niet: de Woerdense ging nog vol in de remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Nieuwegeiner werd geschept, belandde op de auto en vervolgens op de weg.

De Nieuwegeiner is met meerdere schaafwonden en kneuzingen per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Laatst gewijzigd 26-09-2007 10:17 | © Politie Utrecht