Politie Groningen

Woensdag 26 september 2007

Provincie Groningen, 26-09-2007

Groningen: motorrijder gewond

Een 44-jarige inwoner van Ten Boer werd dinsdagavond voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht na een verkeersongeluk op de Friesestraatweg. De man reed op een motorfiets richting Groningen en botste op een auto, bestuurd door een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden die vanaf een benzinestation de weg opdraaide. De aard van het letsel van de motorrijder is onbekend. De automobiliste kwam met de schrik vrij. De verkeerspolitie heeft de aanrijding onderzocht.

Groningen: kledingdief aangehouden

Een beveiligingsmedewerker wist dinsdagmiddag aan de Vismarkt een winkeldief aan te houden. De 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, had in een kledingzaak diverse kledingstukken in een tas gestopt. Toen hij de deur uitwilde, ging het alarm af. De man schopte vervolgens de beveiligingsmedewerker, maar die wist hem toch aan te houden en aan de politie over te dragen. Uit onderzoek bleek dat de verdachte de dag ervoor in dezelfde winkel ook kleren had gestolen. Hij had die kleding inmiddels op straat verkocht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bromfietser botst op auto

Een 16-jarige inwoner van Groningen raakte dinsdagmiddag gewond toen hij op de Metaallaan tegen een auto botste. De jongen reed van een uitrit bij een school voor een stilstaande bus langs de weg op. De bromfietser zag daardoor niet dat er een auto aan kwam rijden. Hij werd met vermoedelijk beenletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De automobilist, een 40-jarige inwoner uit Groningen, bleef ongedeerd. De politie maakt een registratie op van de aanrijding.

Groningen: bekeuringen voor ontbreken verlichting

Bij een verkeerscontrole op de A-weg in de nacht van dinsdag op woensdag kregen 35 fietsers een bekeuring wegens het ontbreken van de verlichting. Een automobilist werd geverbaliseerd om dat hij zonder rijbewijs achter het stuur zat.

Oude Pekela: hennepplantage ontmanteld

De politie heeft dinsdagmorgen in een pand aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela een hennepplantage ontmanteld. Energieleverancier Essent constateerde problemen met de stroomtoevoer en informeerde de politie. Agenten troffen 900 planten en diverse materialen aan om de plantage in werking te houden. Alle goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. Tegen een 52-jarige man uit Oude Pekela wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuis: licht gewonde bij dubbel verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de A7 bij Nuis is maandagavond een 38-jarige automobiliste uit Utrecht licht gewond geraakt. De vrouw reed in de richting van Drachten en moest afremmen voor het verkeer voor haar. Een 20-jarige automobiliste merkte dit te laat op en reed tegen de achterkant van haar voorligster. Als gevolg van deze aanrijding ontstond hierachter een andere aanrijding met materiële schade. De 38-jarige Utrechtse is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht, maar kon direct daarna het ziekenhuis verlaten.

Appingedam: autoruit te donker

Een 29-jarige automobilist uit Appingedam is dinsdagmiddag op de N33 bij zijn woonplaats bekeurd omdat zijn autoruit te donker was. Op de ruit was een donkere folie geplakt, waardoor 25 procent licht werd doorgelaten. De maximale lichtdoorlatendheid moet minimaal 50 procent zijn. De man heeft ter plaatse de folie verwijderd.

Kropswolde: automobilist te snel

Bij een snelheidscontrole in Kropswolde is dinsdagavond een 37-jarige automobilist uit Haren bekeurd voor een snelheidsovertreding. De man reed op de Waesingeweg met een snelheid van 105 km/u. Op deze weg is de maximum snelheid 60 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Aduard, Heerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 780, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Marum, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 346, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.