AutoRai

Exclusief model ter gelegenheid van 10-jarig jubileum Mercedes-Benz A-Klasse

(9/26/2007)
Met een speciale âEdition 10â-uitvoering viert Mercedes-Benz het feit dat precies tien jaar geleden de A-Klasse werd geïntroduceerd. Het jubileummodel is in aanvulling op de toch al rijke standaarduitrusting extra compleet uitgevoerd met sportieve 16 inch lichtmetalen velgen, een geperforeerde grille en een panoramisch zonnedak met lamellen. In het interieur zorgen hoogwaardig leer en geborsteld aluminium voor een plezierige atmosfeer.

In het najaar van 1997 zorgde Mercedes-Benz voor een frisse wind in de compacte klasse met een volledig nieuw en ongebruikelijk concept, de A-Klasse. Dit model combineerde voordelen zoals slim gebruik van de beschikbare ruimte, variabele indelingsmogelijkheden en bescherming van de inzittenden op een niveau zoals dat van Mercedes-Benz mag worden verwacht met de wendbaarheid van een kleine auto. Nu, bij de tiende verjaardag van de auto, is de tweede generatie van de A-Klasse al een vertrouwde verschijning in het straatbeeld geworden. Ter gelegenheid van het jubileum presenteert Mercedes-Benz een speciaal model met bijzondere kenmerken, waarvan er sommige exclusief zijn voorbehouden aan deze uitvoering.

Lichtmetalen velgen, geperforeerde grille en speciale kleur De A-Klasse âEdition 10â onderscheidt zich door speciale kenmerken aan de binnen- en buitenkant. Van buiten vallen de sportieve 16 inch lichtmetalen velgen met zevenspaaks-ontwerp, de geperforeerde, in matzilver gespoten grille op. Het innovatieve panoramische dak met lamellen zorgt voor zonnig open rijplezier. Dit dak opent een stuk verder dan de meeste gebruikelijke zonnedaken. Wanneer het krasbestendige transparante dak is gesloten, blijft het interieur van de auto prettig licht en ruim, bovendien zorgt de standaard Thermatic airconditioning zorgt voor de gewenste temperatuur.

Een schuifpaneel, dat als windafwijzer kan fungeren wanneer het dak geopend is, kan desgewenst worden gebruikt om het interieur te verduisteren.

Naast de bekende metallickleuren is voor deze speciale editie ook de exclusieve en elegante kleur âmountain greyâ leverbaar, een uniek kenmerk van de âEdition 10â-uitvoering. Aan de buitenkant verraadt ook een onopvallend âEDITIONâ-embleem in de spiegeldriehoek het speciale karakter van de auto.

Afwerking van aluminium en hoogwaardig leer
Binnenin is er een keur van hoogwaardige materialen, passend bij de exclusiviteit van het jubileummodel. Hoogwaardig, diagonaal geborsteld aluminium is gebruikt voor de afwerking van de dashboardconsole en de portieren als stijlvol contrast met het stuurwiel, de schakelpook en de handremgreep, die zijn uitgevoerd met mooi leer. Zwart ARTICO-leer is te vinden rondom de zittingen en de rugleuningen van de stoelen, die verder zijn bekleed met een sportief-elegante stof. De voetruimtes worden opgesierd door veloursmatten met zilverkleurige stiksels en een ingeborduurd âEDITIONâ-logo.

Naast de boardcomputer kan het multifunctionele stuurwiel ook worden gebruikt voor de bediening van de âAudio 5â radio met CD-speler en AUX-IN-aansluiting, die ook geschikt is voor de weergave van MP3-bestanden. Zes luidsprekers zorgen voor volop geluidskwaliteit.

Twee carrosserievarianten en vier verschillende motoren De A-Klasse kent twee carrosserievarianten, elk met zijn eigen karakter. Zo levert Mercedes-Benz ook deze speciale editie naar keuze als veelzijdige vijfdeurs-uitvoering of als driedeurs coupé met zijn opvallende sportieve en jeugdige uitstraling.

Er zijn vier verschillende motoren beschikbaar, twee diesels en twee benzinemotoren, qua vermogen uiteenlopend van 60 kW/82 pk (A 160 CDI) tot 85 kW/116 pk (A 170), waarbij het brandstofverbruik ligt tussen de 4,9 en 6,6 liter per 100 km. De CO2-uitstoot loopt, afhankelijk van het gekozen type, uiteen van 128 tot 157 gram per kilometer.

Trendsetter in het compacte segment
Sinds het debuut van de A-Klasse in het najaar van 1997 zijn er zoân
1,6 miljoen stuks verkocht. Dit succes bewijst het vertrouwen dat klanten hebben in de uitstekende kwaliteiten van de compacte Mercedes-Benz. Dankzij het innovatieve sandwichconcept biedt de A-Klasse volop interieurruimte bij compacte buitenafmetingen. Dat maakt de auto zowel geschikt voor gebruik in de stad als voor vakantiereizen. Voor dit concept is de A-Klasse meerdere malen onderscheiden met internationale prijzen.

De meerprijs voor de exclusieve âEdition 10â-uitvoering bedraagt â¬
2.990, hetgeen in vergelijking met de catalogusprijs van alle extraâs neerkomt op een voordeel van niet minder dan 53 procent. De prijslijst van de A-Klasse begint bij ⬠21.350. De genoemde prijzen zijn inclusief BTW en BPM.