AutoRai

Opengewerkte turbo geeft boost aan Toyotaâs T-TEP-onderwijsprogramma

(9/26/2007)
Met het T-TEP-onderwijsprogramma sponsort Toyota in ons land al ruim 15 jaar twaalf Regionale Opleiding Centra en het IVA Driebergen. De ondersteuning bestaat onder meer uit het ter beschikking stellen van de modernste lesmaterialen, waarmee de autotechnici helemaal bij de tijd worden gebracht. In het kader van het T-TEP-programma overhandigde Toyota onlangs opnieuw lesmateriaal aan de betrokken instituten. Waaronder een opengewerkte turbo die extra boost moet geven aan de opleidingen.

T-TEP staat voor Toyota Technical Education Program. De doelstelling van dit programma is het ondersteunen van autotechnische opleidingen en het vergroten van de merkbeleving bij de studenten autotechniek. Toyota steunt nu dertien opleidingsinstituten in Nederland.

In het kader van het T-TEP-programma stelt Toyota niet alleen elk jaar lesmateriaal ter beschikking, docenten van betreffende opleidingen volgen ook jaarlijks speciale bijscholingstrainingen die door Louwman & Parqui B.V. â de Nederlandse Toyota distributeur â wordt gegeven. Zij kunnen zo kennisnemen van de nieuwste technieken en ontwikkelingen.

Opengewerkte modellen
Dit jaar stelt Toyota een aantal opengewerkte modellen ter beschikking aan de instituten. In de eerste plaats een Variable Nozzle Vane Type Turbocharger Cutaway Part, oftewel een opengewerkt model van een variabele turbo. Daarnaast een eveneens opengewerkt model van een startmotor en een dynamo. Eerder stelde Toyota een uniek schaalmodel van een auto met brandstofcel ter beschikking aan de scholen. En overhandigde het merk tijdens de Toyota Skill Contest in Raamsdonksveer een trainingspaneel van elektronische stuurbekrachtiging (een zogeheten EPS-simulator) en de ondersteunende lesmaterialen. Ook ontvingen de opleidingsinstituten een poster met daarop afgebeeld een dwarsdoorsnede van de hybride Toyota Prius.

Dankzij deze nieuwe lesmaterialen kunnen de leerlingen die autotechniek studeren, zich de nieuwste technieken en technische ontwikkelingen van Toyota eigen maken.