Gemeente Goirle


Openbare besluitenlijst college B&W 11-09-2007

Week 37
11-09-07


1. Vaststelling tekst raadsvoorstel afrekening subsidies stichting SJJGR.

Toelichting:
Het voorstel dient ter vaststelling van de tekst van het raadsvoorstel en tot het vaststellen van de afrekeningen van de subsidies aan de stichting SJJGR.

Het college besluit:
a de raad een voorstel te doen tot vaststelling van het extra benodigde subsidiebedrag voor de periode 1 januari t/m 15 maart 2007, groot ¤ 30.000,00; b het vaststellen van het subsidie over 2006 op ¤ 137.624,00, onder verrekeningen van de betaalde voorschotten en rekeningen aan derden; c het om niet laten overdragen van de inventaris van het jeugd- en jongerengebouw aan de Stichting Jong; d het bestuur van de stichting SJJGR middels aangetekend schrijven in kennis te stellen van het onder a t/m c genoemde besluiten met de mededeling dat door de gemeente geen enkele aansprakelijkheid wordt aanvaard voor de gevolgen van verplichtingen, die door dat bestuur tot 15 maart 2007 zijn aangegaan; e het bestuur van de stichting SJJGR te verzoeken zo spoedig mogelijk een eindverantwoording (balans en resultatenrekening) op te doen stellen naar de situatie per 15 maart 2007, waarin zijn verwerkt de financiële effecten van de onderdelen a. en b. van dit besluit en deze in te dienen bij de gemeente; f het vaststellen van het subsidie over de periode 15 maart 2007 t/m 31 december 2007 van de Stichting Jong op ¤ 110.000,00.


2. Vaststelling Uitwerkingsplan Bospatio (Boschkens).

Toelichting.
Vanaf 2 augustus 2007 heeft ter inzage gelegen het ontwerp -uitwerkingsplan Bospatio (Boschkens Oost) Belanghebbenden hadden de mogelijkheid binnen die periode tegen het ontwerp schriftelijke zienswijzen kenbaar te maken. Hiervan is geen gebruik gemaakt. Thans dient een besluit te worden genomen over de vaststelling van het uitwerkingsplan. Het plan behoeft nog de goedkeuring van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Het college besluit:
a het Uitwerkingsplan ´Boschkens deelgebied Bospatio' (werknummer 190.400.06 d.d. juli 2007) vast te stellen; b het vaststellingsbesluit ter goedkeuring aan te bieden aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;


3.Principeverzoek vestigen horecagelegenheid Tilburgseweg 15-17 te Goirle.

Toelichting.
Er is een principeverzoek ingediend om in het pand Tilburgseweg 15-17 te Goirle een horecagelegenheid te vestigen. Dit verzoek is strijdig met het geldende bestemmingsplan 'Centrumgebied', zodat in principe aan het verzoek medewerking kan worden verleend door middel van een vrijstellingsprocedure artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO).

Het college besluit:
verzoeker mede te delen dat het college in principe bereid is om door middel van een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening aan het verzoek medewerking te verlenen.


4. Vrijstelling uitbreiding woning Zandeind 4a te Riel.

Toelichting.
betreft een aanvraag voor uitbreiding van het pand Zandeind 4a, gebruik wordt burgerwoning terwijl bestemmingsplan dienstwoning voorschrijft. Omdat toekomstig bestemmingsplan wel een burgerwoning toestaat, kan met behulp van artikel 19.3 WRO vrijstelling worden verleend van de gebruiksvoorschriften. Tevens kan met artikel 50.4 WW de aanhoudingsplicht voor het nieuwe bestemmingsplan worden doorbroken.

Het college besluit:

1. in te stemmen met schetsplan voor een uitbreiding van de woning aan de Zandeind 4a te Riel met toepassing van artikel 19 derde lid van de WRO, onder voorwaarde van een positief welstandsadvies.;
2. aanvrager uit te nodigen een aanvraag om bouwvergunning in te dienen;
3. te zijner tijd de aanvraag met ontwerpbesluit voor 6 weken ter inzage te leggen en indien gedurende deze termijn geen zienswijzen worden ontvangen de gevraagde vrijstelling en bouwvergunning door toepassing van artikel 50 lid 4 van de Woningwet te verlenen.


5. Monumentenvergunning Kerkstraat 1 te Riel.

Toelichting.
De eigenaar van Kerkstraat 1 te Riel (voormalige pastorie) is voornemens de platte daken van zijn woning te herstellen / vernieuwen. Omdat het pand is aangewezen als Rijksmonument mag het pand niet worden gewijzigd zonder dat het college van B&W hiervoor een vergunning heeft verleend op grond van de Monumentenwet. De aanvraag voor deze vergunning is voorgelegd aan de Rijksdienst voor archeologie, cultuurlandschap en monumentenzorg. Beiden hebben positief geadviseerd over de aanvraag.

Het college besluit:
a het ontwerpbesluit om Monumentenvergunning te verlenen voor het restaureren van de daken van Kerkstraat 1 te Riel, te publiceren en 6 weken ter inzage te leggen; b bij geen zienswijzen hiervoor Monumentenvergunning te verlenen op grond van artikel 11 tot en met 16 Monumentenwet.


6. Onderhandelaarsakkoord verpakkingen.

Toelichting.
Met ingang van 1 januari 2006 is het bedrijfsleven (financieel) verantwoordelijk voor het inzamelen van verpakkingenafval (papier en karton, glas, blik, kunststof). Gemeenten zouden de verpakkingen blijven inzamelen en van het bedrijfsleven een vergoeding krijgen. Sinds 2005 is de VNG in onderhandeling met het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door de Stichting Nedvang, over de hoogte van de vergoedingen aan de gemeenten. Na moeizame onderhandelingen is er nu een onderhandelaarsakkoord dat wordt voorgelegd aan de leden.

Het college besluit:

1. in te stemmen met het onderhandelaarsakkoord van 27 juli 2007 tussen de VNG, VROM en het verpakkende bedrijfsleven;
2. eerst de resultaten van de pilots en het definitieve besluit over de in te zamelen stromen alvorens een besluit te nemen over de gescheiden inzameling van kunststof.

7. Verlengen kasgeldlening van ¤ 7,0 miljoen.

Toelichting.
Teneinde de reguliere schulden in 2007 te kunnen betalen en mede gelet op de huidige benutting van de ruimte binnen de met de NV B.N.G. overeengekomen Kredietlimiet is het noodzakelijk om de 3 kasgeldleningen om te zetten in een nieuwe kasgeldlening ter voorkoming van een overschrijding van de kredietlimiet met de daarmee gepaard gaande extra rentekosten

Het college besluit:
Het bekrachtigen van de volgende door de treasurer afgesloten transactie d.d. 30-08-2007 tot het omzetten van de huidige kasgeldleningen van ¤ 7, 0 miljoen in een nieuwe kasgeldlening van ¤ 7, 0 miljoen.
· Een bij de NV Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag aangetrokken kasgeldlening van totaal ¤ 7,0 miljoen, aangegaan voor de periode van 31 augustus 2007 tot en met 31 oktober 2007, tegen een te betalen rentevergoeding van 4,57 %.

8. Juryleden vrijwilligersprijs Goirle.

Toelichting.
De gemeente Goirle reikt jaarlijks de vrijwilligersprijs uit aan genomineerde vrijwilligers uit de gemeente. Onlangs is er een reglement vastgesteld dat dient als toetsingskader. Een van de onderwerpen hierin is de benoeming en zittingstermijn van juryleden. De juryleden mogen maximaal 3 jaar in de jury zitten en geen lid zijn van de gemeenteraad. Daarom wordt er de komende tijd aandacht besteed aan de werving van nieuwe juryleden..

Het college besluit:
kennis nemen van de werving van nieuwe juryleden voor de Vrijwilligersprijs Goirle;

9. Ambitieplan Stichting Jong.

Toelichting.
Stichting Jong heeft in april 2007 het jeugd- en jongerenwerk inclusief het jongerencentrum Mainframe overgenomen van de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Goirle Riel (SJJG)R. Inmiddels is door St. Jong een eerste ambitieplan opgeteld, waarin grote lijnen staan vermeld welke moeten leiden tot een beleidsplan en een werkplan voor 2008. De door St. Jong genoemde ambities sluiten aan op het jeugdbeleid Goirle 2008-2011 'Verbinden en versterken; de jump in de goede richting'.

Het college besluit: kennis te nemen van het ambitieplan van stichting Jong. U kunt aan deze beschrijvingen geen rechten ontlenen.