Gemeente Amsterdam


Bij eBezoekadres
Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl

Persbericht
Datum 26 september 2007
Kenmerk 166

Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Houterman

Op dinsdag 25 september heeft burgemeester Cohen de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan de heer Ferry Houterman. Dit gebeurde tijdens het najaarscongres van MKB-Amsterdam. De heer Houterman nam afscheid als voorzitter van het Algemeen Bestuur van MKB-Amsterdam.

De heer Houterman heeft deze onderscheiding ontvangen vanwege zijn grote inzet voor de stad Amsterdam, haar bewoners, bedrijven en bezoekers. De heer Houterman is 6 jaar lang voorzitter geweest. Hij heeft in die tijd niet alleen veel betekent voor het midden- en kleinbedrijf in de regio Amsterdam, maar ook voor de gehele stad in al haar sociaal- economische dimensies.

Naast het voorzitterschap is Ferry Houterman tientallen jaren in diverse hoedanigheden actief geweest op vele plaatsen in onze stad. Zo was hij actief als algemeen bestuurslid van de Kamer van Koophandel Amsterdam, commissaris VVV/ATCB, commissaris Amsterdam Topsport, commissaris RAI, lid curatorium politie Amsterdam en lid raad van toezicht ROC Amsterdam. Ook heeft hij zich bijzonder ingezet voor het bestuur van de VVD Amsterdam gedurende zijn fractievoorzitterschap van de VVD-fractie in de gemeenteraad van Amsterdam.

Met deze lange Amsterdamse carrière en fraaie staat van dienst voldoet Ferry Houterman ruimschoots aan de criteria voor deze Amsterdamse onderscheiding:

De Frans Banninck Cocq Penning wordt toegekend aan diegenen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam gedurende een periode van ten minste tien jaar. Het betreft personen die uit hoofde van hun (betaalde) functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben gehad en op die wijze veel voor Amsterdam hebben gedaan en betekend.

Pb-166