PowerShift: partnerprogramma voor NETGEAR-resellers

NETGEAR werkt samen met trainingsinstituut LAI

Rotterdam, 26 september 2007 - NETGEAR gaat in de Benelux van start met PowerShift, een partnerprogramma voor resellers. De leverancier van geavanceerde netwerkoplossingen doet dit in samenwerking met LAI, trainingsinstituut voor IT-professionals. Met het partnerprogramma wil NETGEAR de kwaliteit van zijn resellersnetwerk verhogen.

PowerShift biedt resellers extra korting op inkoopprijzen en ondersteuning bij projecten. De deelnemers aan het programma krijgen een eigen accountmanager, die ondersteuning geeft op het gebied van presales en after sales en voorziet de partners van demo samples en demo units.

Verder verzorgt LAI - dat ook al voor Apple en HP werkt - in het kader van PowerShift regelmatig product- en salestrainingen. De trainingen zijn gratis voor resellers en worden gegeven op drie verdiepingsniveaus, afhankelijk van de technische kennis van de reseller.

LAI, dat sinds 1987 internationaal trainingen voor IT-professionals verzorgt, is één van de grootste en meest toonaangevende Apple Authorized Training Centers van Europa. Verder verzorgt LAI, als HP Authorized Training Centre, alle trainingen van het HP Certified Professional Programma in Nederland. Daar komen nu dus alle NETGEAR-trainingen bij, waaronder die van het PowerShift-programma.

"We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking", zegt Ludo van Velzen, Managing Director bij LAI, "en we zijn er vooral trots op dat wij de NETGEAR-resellers in de Benelux op verschillende gebieden gaan trainen en certificeren, als onderdeel van het PowerShift-partnerprogramma."

Richard Jonker, country manager Benelux bij NETGEAR, verwacht veel van het partnerprogramma. "NETGEAR is een sterk groeiend merk", zegt hij. "De nieuwste producten worden door de vakpers goed ontvangen: zowel de Wireless-N routers als de nieuwste networkstorage producten ReadyNAS en Storage Central Turbo zijn de afgelopen maand als beste uit de test van Hardware.Info gekomen. We vinden het belangrijk dat ook de ondersteuning door onze resellers optimaal is, zodat NETGEAR zich met recht dé leverancier van netwerkapparatuur mag noemen."

Op 26 en 27 september staan NETGEAR en LAI samen op ChannelWorld, de beurs voor actuele trends en ontwikkelingen in de zakelijke- en retailhandel, in het Business Center te Nieuwegein.

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 150 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. In juni 2006 is Netgear voor het tweede achtereenvolgende jaar door Business Week opgenomen in de lijst 'Hot Growth 100' van de snelstgroeiende bedrijven in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.netgear.nl.