Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 26 september

* UITGEVERS VAN VALS GELD AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heef drie mannen aangehouden die worden verdacht van het uitgeven van vals geld. Dinsdagmiddag rond kwart over drie kreeg de politie melding van enkele winkels waaronder een bloemenzaak en een drogisterij in de omgeving van de Peppelweg dat enkele mannen goederen hadden gekocht met vals geld. Gewaarschuwde politiemensen hielden na onderzoek in de omgeving een auto staande op het Schieplein. Agenten hielden de drie Rotterdamse inzittenden van 17, 19 en 19 jaar oud aan en brachten ze over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* ZAKKENROLLERS IN DE KRAAG GEVAT
ROTTERDAM - De politie van het district Noord heeft dinsdagmiddag een 19-jarige vrouw uit Dordrecht en een 23-jarige man uit Berkel-Enschot aangehouden. Zij worden verdacht van zakkenrollerij.
Omstreeks twee uur werd een 77-jarige vrouw uit Rotterdam op de Statenweg het slachtoffer van zakkenrollers. Zij zagen kans om de pinpas van de vrouw weg te nemen. De politie werd gealarmeerd en aan de hand van beschikbare signalementen stelde men een onderzoek in de omgeving van de Statenweg in. Op de Stadhoudersweg in de buurt van het postkantoor is het tweetal aangehouden. Ze voldeden kompleet aan de beschrijving en probeerden weg te rennen toen ze politiemensen zagen. Bij hun fouillering bleken ze gezamenlijk ruim 2100 euro bij zich te hebben, voornamelijk biljetten van 50 euro. Inclusief 1000 euro die men inmiddels van de rekening van aangeefster had gepind.