Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 26-09-2007

Vrouw gewond
SCHOONEBEEK Dinsdagmiddag raakte een 26-jarige vrouw uit Schoonebeek met haar auto in de slip toen zij over de Nieuw Amsterdamseweg reed. Vlak voor de kruising met de Oldenhuis Gratamaweg remde zij af omdat een voor haar rijdende auto vaart minderde om af te slaan. De vrouw belandde met haar auto in de berm en vervolgens in de sloot. Met onbekend letsel werd zij naar het Scheperziekenhuis in Emmen overgebracht. (07-180114)

Politie neemt aanhangwagen in beslag
NIEUW WEERDINGE Agenten hebben dinsdagmiddag een aanhangwagen in beslag genomen die werd aangetroffen bij de woning van twee mannen, 23 en 24 jaar). De aanhangwagen, die te koop werd aangeboden op Marktplaats, is in Twente gestolen. De aanhangwagen is in beslag genomen en de beide mannen worden binnenkort gehoord. (07-180032)

Vrouw gewond na val met scooter
MEPPEL Dinsdagmiddag raakte een 27-jarige vrouw uit Meppel gewond nadat zij aan de Eendrachtstraat de controle over de scooter verloor. Zij raakte eerst een lichtmast waarna zij tegen een geparkeerde auto tot stilstand kwam. Met hoofdletsel en een gebroken arm werd zij overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (07-180054)

Alcomobilisten
RODEN Tijdens een alcoholcontrole werd een 62-jarige man uit Emmen gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Norgerweg reed. De man had een alcoholpromillage van 1,2. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-180052)

COEVORDEN Een 57-jarige man uit Coevorden werd in de nacht van dinsdag op woensdag gecontroleerd toen hij over de Poppenharelaan reed. De man had een alcoholpromillage van 1. (07-180171)

Agenten zien onverantwoordelijk rijgedrag
ZUIDLAREN Dinsdagmiddag zagen agenten de bestuurder van een personenauto met hoge snelheid over de Brink en de stationsweg rijden. Snel accelereren, gierende banden en een hogere snelheid dan 90 km/uur stelden de agenten vast. Bovendien reed de 22-jarige bestuurder uit Zuidlaren met hoge snelheid langs geparkeerde autos en winkelend publiek tijdens zijn rondje via de Hondsrugweg naar de Brink. De man leverde gevaar op voor zichzelf, zijn beide passagiers en het publiek. Hij kreeg een proces-verbaal voor dit gevaarlijk rijgedrag. (07-180022)

Agenten vorderen rijbewijs in
ERM Dinsdagmorgen werd van een 38-jarige bestuurder uit Wapenveld een snelheid gemeten van 151 km/uur (na correctie) toen hij over de N34 reed. De man verklaarde dat hij te laat was voor een vergadering. Behalve een bekeuring werd van de man het rijbewijs ingevorderd. (07-180025)

Man na kopstoot aangehouden
TYNAARLO Dinsdagavond deed een 42-jarige man uit Ten Boer aangifte van mishandeling. Hij verklaarde dat hij na een woordenwisseling bij een horecagelegenheid aan de Vriezerweg een kopstoot had gekregen en hij wees de man aan. Deze 45-jarige man uit Assen werd daarop aangehouden waarbij hij zich verzette, hierop werd hij geboeid. Bij zijn aanhouding beledigde en bedreigde hij de agenten. Tijdens de aanhouding maakte zijn 45-jarige echtgenote fotos van de agenten. Zij weigerde, ook na vordering van de agent, om de fotos te verwijderen of de camera af te geven. Daarop werd zij aangehouden en de camera in beslag genomen. De man wenste geen verklaring af te leggen, de camera is na verhoor teruggegeven en de geheugenkaart blijft in beslag genomen. (07-180142 / 180161)

Hennepveldjes verwijderd
SCHIPBORG Dinsdagmiddag hebben agenten in samenwerking met medewerkers van de gemeente drie hennepveldjes verwijderd en de ongeveer 200 hennepplanten vernietigd. De veldjes werden aangetroffen in een bos nabij de Borgweg. De politie weet nog niet wie de veldjes heeft aangelegd. (07-179713)

Agenten rollen hennepkwekerij op
HOOGEVEEN Dinsdagmiddag hebben agenten een hennepkwekerijtje aangetroffen in een schuur bij een woning aan de Wethouder Robaardstraat. De benodigde elektriciteit werd illegaal en op gevaarlijke wijze afgenomen. Er werd restafval aangetroffen en 176 hennepplanten. Gehele kwekerij in beslag genomen en de 26-jarige bewoner wordt als verdachte gehoord. (07-179750)

Zuurlek bij bedrijf
EMMEN Dinsdagavond kwam er door een incident zwavelzuur vrij bij een installatie op het bedrijventerrein aan de Eerste Bokslootweg. Uit voorzorg werden alle hulpverleningsdiensten ingezet en wegen rondom het bedrijf gesloten voor het publiek. Het bedrijf heeft zelf de eerste maatregelen genomen waardoor het zwavelzuur niet meer vrij kon komen, de brandweer uit Emmen heeft het karwei vervolgens afgehandeld. Volgens brandweer en bedrijfsleiding is er geen gevaar geweest voor omwonenden. De milieudienst van de politie gaat samen met het bedrijf zoeken naar de oorzaak. Samen met de gemeente wordt door de politie gecontroleerd of aan de voorwaarden in de vergunning is voldaan. (07-180141)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, telefoon 0592 451280.