Gemeente Bolsward


woensdag 26 september 2007

Mededelingen 26 september 2007

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het veranderen/vergroten van de woning op het perceel R. Cammingalaan 9;

2. voor het veranderen van een overkapping in een berging op het perceel De Marne 31;

3. voor het oprichten van een politiebureau en een brandweerkazerne op het perceel Hichtumerweg 17-19;

4. voor het vergroten van de woning op het perceel De Smjunt 3;
5. voor het vergroten van de woning op het perceel De Swan 65;
6. voor het plaatsen van een hekwerk op het perceel Hartwerdervaart 3.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagochtend in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstand-commissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 9.30 uur. De agenda voor deze zitting is op de dinsdag voorafgaande aan dit overleg in te zien op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunning is verleend:

1. d.d. 20 september 2007, Bolswarder Activiteiten Commissie Bolsward, voor het ten gehore brengen van muziek tijdens een modeshow en na afloop hiervan van 22.00 tot 23.30 uur in de Broerekerk op woensdag 3 oktober 2007.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunning is verleend:

1. d.d. 20 september 2007, Bolswarder Activiteiten Commissie Bolsward, voor het houden van een evenement in de Broerekerk, nl. een modeshow op woensdag 3 oktober a.s. tussen 14.00 en 23.30 uur. Tevens ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken in de Broerekerk tijdens dit evenement.

Verleende vergunning brandveilig gebruik
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 6.1.1 van de Bouwverordening de volgende vergunning brandveilig gebruik is verleend:

1. d.d. 20 september 2007, gebruikersvergunning t.b.v. Het Keerpunt, Burgemeester Praamsmalaan 35.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de ge-meente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijkheid aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Verleende drank- en horecavergunningen

1. Burgemeester en wethouders van Bolsward maken bekend, dat besloten is op grond van artikel 3 van de drank- en horecawet een vergunning te verlenen aan de heer J. Busman, voor het uitoefenen van het horecabedrijf in de inrichting, gevestigd in het perceel Bargefenne
12, waar (zwak)alcoholische dranken mogen worden verstrekt voor gebruik ter plaatse in Bruincafé t Anker.

2. Burgemeester en wethouders van Bolsward maken bekend, dat besloten is op grond van artikel 3 van de drank- en horecawet een vergunning te verlenen aan Kaatsvereniging Bolsward, voor het uitoefenen van het horecabedrijf in de inrichting, gevestigd in het perceel t Oordje 4 SPV, waar (zwak)alcoholische dranken mogen worden verstrekt voor gebruik ter plaatse in de kantine (tijdens wedstrijden en trainingen tot een uur na de tijd).

Wanneer u meent door deze vergunning rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning aan aanvrager verzonden is, worden gericht aan burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Indien sprake is van een spoedeisend belang, kunt u - tegelijk met het maken van bezwaar bij het bestuursorgaan - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening schort de werking van het besluit niet op, maar de Voorzieningenrechter van de rechtbank kan dit wel bevelen. Aan de procedure voor voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en van de wijze van betalen wordt door de griffie van de rechtbank verstrekt.
Nadere inlichtingen kunt u krijgen op het stadhuis, bij de afdeling Bestuurszaken, telefoon 0515-578788 of 578786.

Informatieavond Bestemmingsplan Buitengebied
Waar mogen de openbare ruimte, de panden en grond in Bolsward voor gebruikt worden? En wat zijn de voorschriften en voorwaarden voor dit gebruik? Dit is allemaal vastgelegd in bestemmingsplannen. Voorheen waren er 32 verschillende bestemmingsplannen voor de gemeente Bolsward. Deze plannen worden nu samengevat in vier nieuwe: één voor de bebouwde kom, één voor de binnenstad, één voor bedrijventerrein De Marne en één voor het buitengebied. Voor de bebouwde kom wordt dit jaar het nieuwe bestemmingsplan vastgesteld. Voor het buitengebied is het voorontwerp bestemmingsplan Bolsward-Buitengebied opgesteld.

Wij willen u dit plan graag toelichten op maandag 1 oktober 2007 om
20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis (ingang Kerkstraat). Na een toelichting op het plan, horen wij graag van u wat u vindt van dit voorontwerp.

U kunt ook al van tevoren kijken naar dit bestemmingsplan. Het voorontwerp van het bestemmingsplan Bolsward-Buitengebied ligt tot 10 oktober a.s. voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30. Ook kunt u het voorontwerp inzien bij de Openbare Bibliotheek (tijdens de openingstijden) aan Marktplein 1.

Ook staat het voorontwerp Bestemmingsplan Buitengebied op onze website www.bolsward.nl onder het kopje bestemmingsplannen.

Sluiting gemeentesecretarie Bolsward
In verband met Bolletongersdei is de gemeentesecretarie op donderdag 4 oktober a.s. gesloten.