Pijnacker-Nootdorp


datum 22 augustus 2007

Uitspraak Raad van State stelt gemeente teleur Gemeente beraadt zich op vervolg procedure

De Raad van State is op 22 augustus tot het oordeel gekomen dat het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland in zijn recht stond met het onthouden van goedkeuring aan het bestemmingsplan `Bedrijvenpark Heron'. Dit was de uitspraak in het geding dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp had aangespannen tegen de provincie.

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Pijnacker-Nootdorp stelden in november 2006 al beroep in tegen deze beslissing. Zij menen, dat het opnemen van een specifieke bestemming voor autoinzamelings- en demontagebedrijven in strijd is met de wet. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gaat echter nu niet in op de argumenten van de gemeente.

Met de uitspraak spreekt de Raad van State nog geen oordeel uit over de rechtmatigheid van het aanwijzingsbesluit dat de provincie de gemeente heeft opgelegd. Dit kan pas aan de orde komen in de procedure van het, op aanwijzing van de provincie opgestelde bestemmingsplan. De gemeente Pijnacker- Nootdorp heeft op 14 mei 2007 haar bedenkingen tegen dit plan al kenbaar gemaakt aan de Minister van VROM.

Gezien de politieke gevoeligheid van dit onderwerp en het belang voor de inwoners zal het college in overleg met de gemeenteraad zich beraden over de verder te volgen procedure.