Nederlandse Tafeltennisbond


De NTTB dient een bid in voor de WK tafeltennis in 2011


26-09-2007

Het hoofdbestuur van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) heeft besloten zich kandidaat te stellen voor de organisatie van de Wereldkampioenschappen Tafeltennis 2011 individueel.

Als locatie heeft de NTTB gekozen voor Sport- en Evenementencomplex Ahoy in Rotterdam. De NTTB acht dit complex uitstekend geschikt voor dit grootste en belangrijkste tafeltennistoernooi ter wereld. Zowel het Sportpaleis als de aangrenzende hallen worden voor het WK ingezet. In Ahoy werd in juni jl. ook het EK Tafeltennis voor Veteranen gehouden.

Tijdens dit evenement ontstond het idee voor een kandidaatstelling. De NTTB heeft in samenwerking met Rotterdam Topsport, het gemeentebestuur van Rotterdam, Ahoy en de Stichting Tafeltennisevenementen Nederland (STN) de kandidaatstelling voorbereid.

Het WK moet het sluitstuk worden van de viering van het 75-jarig bestaan van de NTTB.

De WK-kandidatuur van de NTTB wordt tevens ondersteund door het Ministerie van VWS en door NOC*NSF.

Het officiële `WK-bidbook' is vandaag ingediend bij Internationale Tafeltennis Federatie (ITTF). Tot en met de deadline van 30 september a.s. kunnen ook andere landen zich nog als kandidaat aanmelden.

Het WK in het voorjaar van 2011 geldt als belangrijk kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

In de loop van dit jaar zal de ITTF een inspectiebezoek aan Rotterdam brengen ter beoordeling van de kandidatuur. Welk land uiteindelijk het WK 2011 mag organiseren wordt bepaald door het congres van de ITTF, dat daarover in de laatste week van februari 2008 tijdens het WK in Guangzhou in China besluit.