Gemeente Purmerend

Purmerendse beleidsnotitie genomineerd voor Jaap van der Doefprijs


26 september 2007

'Samen aan de slag' heet de beleidsnotitie die door Stichting Stimulansz genomineerd is voor de Jaap van der Doef Prijs 2007. Purmerend is hiermee één van de drie kanshebbers voor de prijs. Pieter Janssen, beleidscoördinator van de Sociale Dienst, schreef deze beleidsnotitie waarin de koers werd uitgezet hoe de gemeente mensen met een bijstandsuitkering begeleidt naar werk en activering.

Wethouder Berent Daan: "We zijn er trots op dat we genomineerd zijn voor deze prijs. Purmerend laat hiermee zien visie en kwaliteit in huis te hebben op sociaal gebied. Dat is mooi voor de gemeente, maar vooral ook mooi voor de doelgroep: de mensen die weer aan de slag willen in onze stad."

De Jaap van der Doef prijs wordt toegekend aan de gemeente die het afgelopen jaar de beste beleidsnotitie heeft gemaakt op het gebied van werk, inkomen en zorg. Iedere gemeente kan een notitie inzenden. Voorwaarde is wel dat de notitie in 2005/2006 door de gemeenteraad is aangenomen.

Op 27 september 2007 maakt Stichting Stimulansz bekend wie van de drie genomineerde gemeenten de jaarlijkse prijs in ontvangst mag nemen.

Stimulansz is een onafhankelijke, niet-commerciële organisatie die professionals en burgers ondersteunt op het gebied van werk en inkomen, wonen, zorg en welzijn. Jaarlijks reikt Stimulansz de Jaap van der Doefprijs uit.