Gemeente Assen


Kunst en Cultuur

Kunstproject

KUNST SCHRIJFT GESCHIEDENIS is een reizend project van vijf jaar, van september 2007 tot september 2012. Hierin zullen vrije verhalen en plaatselijke gebeurtenissen rondom een kunstwerk vastgelegd worden als getuigenissen van een bepaalde periode in een mensenleven.

Het project is op 7 september 2007 gestart in Oud-Aalden met de onthulling van een groot hoekig verticaal beeld van de kunstenaar Nico Kamberg. Het moederbeeld heeft negen dochters, die in een grote kring rond het oude Drentse dorp zijn opgesteld in de diverse gemeentehuizen. Assen is één der negen deelnemers aan het project en zal zorgen dat het beeld over een half jaar een nieuwe bestemming krijgt, misschien in één van haar zustersteden.

Via de computer kunnen belangstellenden een bijdrage leveren aan de geschiedenis in ten hoogste 250 woorden.

De verhaaltjes worden verzameld door de Stichting Aelder Hooghe Kunsten te Aalden. Een deel van deze verhaaltjes zal later worden gebundeld.

Als u nieuwsgierig bent geworden naar andere verhalen op de weblog van de organisatie of meer informatie wenst, surft u dan thuis naar www.aelderhooghekunsten.nl.