Faithless, de bezoekers en MOJO Concerts steunen Dance4Life!

26/09/2007 12:00



MOJO Concerts



Faithless keerde 21 september j.l. weer terug naar Nederland in het Gelredome, Arnhem. Faithless, met kernleden Maxi Jazz en Sister Bliss , gaven een zeer energieke live show, waarmee ze het gehele Gelredome in extase brachten.

De band zorgde er niet alleen voor dat alle bezoekers een geweldige avond hadden, ook steunden zij tijdens deze avond Dance4Life. Dit was te merken doordat Dance4Life ambassadeurs Benjamin Bates en Miljuschka Witzenhausen in het voorprogramma stonden, maar vooral doordat er per verkocht kaartje 1 euro van zowel de bezoekers als MOJO Concerts naar Dance4Life ging. Dit resulteerde uiteindelijk in een totale opbrengst van 39.258 euro voor lokale jongerenprojecten van STOP AIDS NOW! - de founding partner van Dance4Life - in de meest door hiv en aids getroffen landen. Deze projecten zijn van groot belang omdat ze medicijnen, voorlichting, zorg, onderwijs en andere steun brengen bij de duizenden jongeren die dagelijks door hiv en aids worden getroffen.

Faithless - Maxi Jazz
Eind 2006 verscheen het vijfde Faithless album 'To All New Arrivals'. Eerder dat jaar ging zanger Maxi Jazz een samenwerkingsverband aan met de Nederlandse DJ Tiësto. Samen namen zij de single 'Dance4Life' op. Alle opbrengsten van deze single gingen naar Dance4Life.

Dance4Life
Jongeren over de hele wereld vinden dat het tijd is om samen in actie te komen tegen hiv en aids! Hiv en aids zijn de grootste bedreiging voor jongeren wereldwijd. Niet alleen in Afrika, waar aids op dit moment de voornaamste doodsoorzaak is, maar ook in Azië en Zuid-Amerika. Wereldwijd zijn er nu al ruim 39 miljoen mensen met hiv/aids. De helft van alle nieuwe hiv-infecties vindt plaats onder jongeren en de meesten van hen worden niet ouder dan 35 jaar. Elke 7 seconden raakt er iemand geïnfecteerd met het ongeneeslijke aidsvirus. Dat is een voetbalstadion per dag. Maar aids kan bestreden worden, vindt Dance4Life. Ook in arme landen. Door goede voorlichting, meisjes weerbaar te maken, condooms, betaalbare aids-medicijnen en het wegnemen van stilte en taboes. Meer informatie op www.dance4life.nl

Dance4Life wil Faithless, de bezoekers en MOJO Concerts hartelijk bedanken voor hun bijdragen in de strijd tegen hiv en aids.