Gemeente Den Haag

Het Willem Royaardsplein in Benoordenhout ondergaat een 'make over'. Een deel van het centrum wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw; de rest wordt opgeknapt. Het gemeentebestuur is vandaag akkoord gegaan met een uitgangspuntennota waarin wordt voorgesteld het sterk verouderde winkelcentrum aan te passen aan de huidige wensen van het winkelend publiek. De verbouwing past in het gemeentelijke beleid om buurtwinkelcentra te versterken. Unibail-Rodamco, eigenaar van de winkels, wil zo snel mogelijk aan de slag en zal voor het einde van dit jaar een beginselaanvraag met een voorlopig ontwerp bij de gemeente in te dienen.

Het plan van Unibail-Rodamco telt verschillende fasen. Eerst wordt een nieuwe Albert Heijn gebouwd op het huidige parkeerterrein en een gedeelte van het winkelplein. Hiervoor worden de bestaande kiosken gesloopt; de parkeerplaatsen verhuizen naar het dak van de nieuwbouw. Zodra Albert Heijn de nieuwe vestiging in gebruik neemt, wordt het oude pand gesloopt en vervangen door nieuwe winkels en twaalf woningen. Het opknappen van de bestaande winkels en het opnieuw inrichten van het winkelplein vormen de afrondende werkzaamheden.

Bouwaanvraag
Unibail-Rodamco probeert de bouwaanvraag medio 2008 in te dienen bij de gemeente. Omwonenden en winkeliers ontvangen binnenkort informatie over de voorgenomen aanpassingen van het winkelcentrum en de bijbehorende procedures.