Politie Rotterdam Rijnmond


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben woensdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een melding gingen zij rond vier uur naar een woning aan de Molgerdijk. Hier aangekomen bleek dat in de woonkamer van het pand 230 rijpe hennepplanten stonden. De planten en materialen om de planten te kweken zijn in beslaggenomen en vernietigd. Een 23 jarige bewoonster van de woning is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hennepkwekerijen zijn vaak een gevaar voor de veiligheid. Zo ook in dit geval. De kwekers tapten illegaal stroom af waardoor een brandgevaarlijke situatie ontstond.


* SCHOLIERE MISHANDELD
RIDDERKERK - De politie doet onderzoek naar de toedracht van een vechtpartij in een school aan de Reijerweg. Tijdens de vechtpartij vrijdagmiddag werd een 14-jarige scholiere dusdanig mishandeld door andere scholieres dat ze buiten westen raakte. Kort hierna kwam ze weer bij in de lerarenkamer. Ze is overgebracht naar de huisarts. Dinsdagmiddag heeft de Ridderkerkse aangifte gedaan op het politiebureau.
De politie onderzoekt de zaak onder andere aan de hand van de mogelijke camerabeelden.


* BESTUURDER ONDER INVLOED
ROTTERDAM-MOLENLAANKWARTIER- Politiepersoneel trof in de nacht van maandag op dinsdag, na een tip van een burger uit de Buurtpreventie, op de Rechter Rottekade een bestelbus aan met daarin een bestuurder die duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde.
De man, een 54-jarige inwoner van Bergschenhoek, was de melder opgevallen door zijn rare verkeersgedrag.
Ademanalyse gaf aan dat de man een promillage had van 2,0. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

ROTTERDAM-HILLEGERSBERG- Politiemensen hielden maandag begin van de avond drie jongens, Rotterdammers van 16 en 17 en een 24-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, op de Bergweg aan voor bedreiging.
Zij hadden even daarvoor een 41-jarige Rotterdammer verbaal bedreigd. De drie konden, op basis van signalement, worden aangehouden.
Zij werden overgebracht naar een politiebureau, waar ze werden ingesloten voor verhoor. De ouders van de minderjarige verdachten werden in kennis gesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politieagenten hebben dinsdagmiddag rond half drie een hennepkwekerij aan de Wijnstraat ontmanteld. Naar aanleiding van een anonieme melding gingen agenten samen met medewerkers van Eneco en de Roteb naar de woning. Hier troffen zij een werkende hennepplantage aan. Er stonden 560 bloeiende hennepplanten. De Roteb heeft de woning ontruimd. De planten zijn vernietigd. Omdat er illegaal stroom afgetapt werd van een nabijgelegen woning heeft de Eneco aangifte gedaan van diefstal. De politie heeft de zaak in onderzoek.


* VERKEERSCONTROLE
OUDDORP - Naar aanleiding van diverse klachten van omwonenden heeft politiepersoneel van district De Eilanden de afgelopen weken verschillende verkeerscontroles gehouden op de Molenweg. Na onderzoek van de gemeente bleek dat 70 procent van de automobilisten hier harder rijdt dan de toegestane 30 km/uur. Om de veiligheid te vergroten zal de politie het verkeer op de Molenweg ook de komende tijd extra in de gaten houden en zullen er verkeerscontroles uitgevoerd worden.


* POLITIE BIKETEAM OP DE EILANDEN
ROTTERDAM - Vanaf dit moment beschikt de politie van district de Eilanden over een biketeam. Het team bestaat uit zeven speciaal getrainde agenten die in het hele district uitsluitend op de fiets surveilleren.
Het biketeam ondersteunt de zes wijkteams op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Deze actieve vorm van surveillance is een aanvulling op de bestaande surveillancemiddelen. Het team wordt flexibel ingezet en is voor burgers makkelijk aanspreekbaar. Hun taakstelling ligt op het gebied van het terugdringen van drugs- en alcoholgerelateerde overlast, horecatoezicht, toezicht op slooproutes, toezicht bij evenementen, actief toezicht bij winkelcentra, markten, scholen en de stranden. De agenten van het team hebben een speciale opleiding gevolgd waarbij zij onder andere hebben geleerd hoe ze, als ze op de fiets zijn, iemand kunnen aanhouden. Maar ook hoe zij hun fiets als bescherming tegen agressieve personen kunnen gebruiken. Ook zijn ze op bijzondere vaardigheden zoals het rijden van een trap getraind.
Het biketeam zal zowel herkenbaar als onherkenbaar te werk gaan. Uitvalbasis voor het biketeam is bureau Hellevoetsluis. Wanneer de bikers naar verschillende plaatsen vertrekken, gaan zij altijd in koppels.
Een biketeam maakt wijken nog veiliger. Zij kunnen verdachten gemakkelijk volgen, ook door smalle paadjes. De verwachting is dan ook dat het resultaat zowel preventief als actief positief is.


* AANHOUDING NA VERNIELING VRACHTWAGEN
VIERPOLDERS - Politieagenten van district de Eilanden hebben dinsdagochtend een 58-jarige inwoner van Wassenaar aangehouden. De man vernielde rond negen uur een vrachtwagen op de Seggelant-Oost. Hij sloeg de voorruit in en brak een ruitenwisser af. Door oplettende omstanders kon hij rond tien uur aangehouden worden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de vernieling.


* MAN AANGEHOUDEN MET DRUGS
MIDDELHARNIS - De politie heeft een man bekeurd voor het in bezit hebben van verdovende middelen.
Maandagmiddag rond drie uur controleerden agenten op de Bolletjesweg. Daar stond een man met zijn auto. Ze troffen bij de verdachte enkele grammen verdovende middelen aan. De 21-jarige man uit Middelharnis is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De man kreeg een boete van 280 euro opgelegd door de officier van Justitie.


* AUTO TEGEN WONINGGEVEL NA AANRIJDING
VLAARDINGEN - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding waarbij een auto tegen de gevel reed van een woning. Dinsdagmiddag rond kwart over vijf kreeg de politie melding van een aanrijding op de Hortensiastraat. Daar had een auto gereden op de Goudenregenstraat in de richting van de Klaproosstraat met een 19-jarige Vlaardinger achter het stuur. Een andere auto reed op de Hortensiastraat in de richting van de Meidoornstraat met een 32-jarige bestuurder uit Vlaardingen. Op de kruising van de Goudenregenstraat en de Hortensiastraat kwamen de twee in botsing met elkaar. De auto die op de Goudenregenstraat reed, raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt en reed tegen een gevel aan van een huis aan de Goudenregenstraat. De bijrijder van deze auto, een 39-jarige vrouw uit Vlaardingen, is overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling van haar verwondingen.


* MAN LAAT UIT BOOSHEID PORTEMONNEE ACHTER

ROTTERDAM ZUID - Politieagenten hebben dinsdagavond rond negen uur een automobilist bekeurd. Hij droeg op het terrein van een tankstation bij Portland geen gordel. De 27-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel reageerde hier boos en geëmotioneerd op. Na het uitreiken van de bekeuring gooide hij deze terug naar de agenten. Ook zijn portomonnee met inhoud belandde voor de voeten van de agenten. Hierop reed hij hard weg. De agenten verzamelden de artikelen en namen deze mee naar een politiebureau. Rond half elf kwam de eigenaar zich alsnog melden op het politiebureau met de vraag of hij zijn spullen misschien weer mocht hebben. Deze kreeg hij, inclusief de bekeuring, kort daarna terug.


* AGRESSIEF RIJGEDRAG KOST RIJBEWIJS
BARENDRECHT - Politieagenten hebben dinsdagavond om acht uur het rijbewijs van een man ingenomen. De automobilist reed met hoge snelheid over de A15 richting het Vaanplein. Hierbij wisselde hij veel van rijbaan op momenten dat het eigenlijk net niet meer kon waardoor hij medeweggebruikers in de problemen bracht. Verder reed hij over het divergentievlak bij de afslag RW A29 en miste hierbij net de borden. Daarnaast reed hij een gecorrigeerde snelheid van 154 km/h waar 100 km/h toegestaan is. Op de Groene Kruisweg in Numansdorp kon de 31-jarige inwoner van Rozenburg staande gehouden worden. Vanwege de snelheidsovertreding is zijn rijbewijs ingenomen. De hoogte van zijn boete wordt bepaald door de officier van justitie.
Hij krijgt ook nog bekeuringen voor de verschillende verkeersovertredingen die hij gemaakt heeft.


* POLITIE NEEMT RIJBEWIJS IN
ROTTERDAM ZUID - Politieagenten hebben dinsdagochtend rond half tien een automobilist staande gehouden. Tijdens een verkeerscontrole aan de Kouwenaardseweg liep de man tegen de lamp. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Al snel bleek dat hij ook nog een aantal openstaande boetes had staan van ongeveer 650 euro. Deze heeft de 31-jarige man zonder woon of verblijfplaats ter plaatse betaald. Daarnaast kreeg hij ook nog een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.


* QUADRIJDER BEKEURD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een quadrijder bekeurd die diverse verkeersovertredingen had begaan. Dinsdagochtend rond kwart over elf zagen agenten een quad rijden op de stoep van de Bermweg. Toen ze agenten het voertuig staande hielden, zagen zij dat deze geen kenteken had en niet verzekerd was. Daarnaast reed de 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel zonder helm, kon geen legitimatiebewijs laten zien en had geen bromfietscertificaat bij zich. De bestuurder kreeg diverse bekeuringen.