Gemeente Groningen

Gemeenteraad bespreekt vanmiddag brieven Natuurmuseum De gemeenteraad vergadert vanmiddag vanaf 16.30 uur in het stadhuis. De raad bespreekt onder meer het definitieve stedenbouwkundig plan 1e Montessorischool in Beijum-Oost, een onderzoek van de Rekenkamercommissie naar DSW Stadspark en de gisteren door het college van B&W vastgestelde wijkactieplannen voor de Korrewegwijk en De Hoogte. De vergadering wordt live in beeld en geluid uitgezonden via internet.

Ook staan er verschillende initiatiefvoorstellen van raadsfracties op de agenda. Zo doet de fractie van de PvdA het voorstel om actief op zoek te gaan naar jongeren die niet naar school gaan en geen werk hebben. Deze jongeren zijn nu vaak buiten beeld van de gemeente. De fractie wil dat de gemeente hen opzoekt en stimuleert een opleiding te volgen. Dit staat in het initiatiefvoorstel 'Jongeren in beeld en aan de slag'.

Natuurmuseum
Verder hebben de fracties van CDA, VVD, Stadspartij en D66 hebben een interpellatiedebat aangevraagd over de manier waarop de raad is geïnformeerd over het Natuurmuseum. De partijen vinden dat niet alle relevante brieven over deze kwestie aan de raad zijn doorgestuurd. Zij willen nader overleg tussen raad en B&W over de criteria bij de schifting van relevante en niet-relevante brieven.