FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: onderhandse aanbesteding OV Haaglanden aan HTM juridisch haalbaar

Het is juridisch mogelijk voor stadsgewest Haaglanden om het openbaar busvervoer in Den Haag aan HTM te gunnen. Dat constateert FNV Bondgenoten na het raadplegen van juridische experts.

Het is voor Den Haag wel ingewikkelder dan voor Rotterdam en Amsterdam. Het is namelijk niet zeker dat de gemeente Den Haag voldoende zeggenschap heeft in HTM. De mogelijkheid is dus aanwezig dat die zeggenschap uitgebreid moet worden. Maar er is een weg, aldus de bond. De Haagse gemeenteraad vergadert woensdagavond over de aanbesteding.

FNV Bondgenoten bestuurder Remko Mast wil wethouder Smit vast meegegeven dat hij een eventuele beslissing om het OV in Den Haag niet aan HTM te gunnen, zal interpreteren als onwil. "Want ingewikkeld is niet hetzelfde als onmogelijk", zegt Mast. "En om de kwaliteit van het openbaar vervoer en rust onder de werknemers te garanderen, is onderhands gunnen aan HTM de beste optie".

Tijdens ledenbijeenkomsten vorige week maandag, toonden de leden van FNV Bondgenoten bij HTM zich uitermate actiebereid. "De mensen zijn tot harde acties bereid om hun werk en hun arbeidsvoorwaarden veilig te stellen', aldus Mast. "Laat Haaglanden dat goed in het achterhoofd houden".

---