Gemeente Bodegraven

Grote brand aan winkelcomplex aan de Willemstraat en Prins Hendrikstraat

foto brand.jpg
In de avond van 25 september en de daaropvolgende nacht heeft er een brand gewoed in een winkelcomplex aan de Willemstraat en de Prins Hendrikstraat in Bodegraven. Er was sprake van flinke rookontwikkeling. Een blok van 9 panden, waarin winkels, kantoren en een woonruimte zijn gevestigd, hebben dan ook voornamelijk rookschade opgelopen. De brand zelf, die moeilijk te vinden was door de grote rookontwikkeling, heeft in één pand gewoed. Er zijn geen gewonden of slachtoffers gevallen.
De brand ontstond in een opslagruimte. Bij de bestrijding van de brand waren verschillende corpsen uit de regio betrokken: Gouda, Reeuwijk, Zwammerdam en Nieuwerbrug/Bodegraven. Ook het coördinerend personeel en materieel van de regionale brandweer is ingezet.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Op dit moment onderzoekt de politie de locatie waar de brand heeft plaatsgevonden en is het pand waar de brand ontstond afgezet. De overige panden zijn vrijgegeven. Gedurende de hele nacht is er bewaking aanwezig geweest. Als het onderzoek afgerond is wordt het pand door de politie weer vrijgegeven. De afdeling Bouw en Woningtoezicht van de gemeente is ter plaatse om te onderzoeken of het veilig is om het pand te betreden.

De gemeente Bodegraven heeft vanmorgen om 9.00 uur een bijeenkomst voor gedupeerden en omwonenden georganiseerd. Burgemeester Lokker sprak zijn medeleven uit naar de eigenaar van de panden en de winkeliers die getroffen zijn door de brand. Ook dankte hij de brandweercorpsen en de politie voor de adequate acties om de brand onder controle te krijgen en te blussen.

Na de bijeenkomst vertrokken burgemeester Lokker, de brandweercommandant en de politiechef naar de Willemstraat om samen met de eigenaar en de winkeliers de stand van zaken te bekijken en hen te begeleiden.