Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Deelgemeente vraagt verklaring van geen bezwaar aan

Het Dagelijks Bestuur van deelgemeente Kralingen-Crooswijk heeft besloten een verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland voor de realisatie van een helikopterhaven aan de Schaardijk.

Dit naar aanleiding van diverse onderzoeken waarvan de resultaten positief zijn. Afhankelijk van het besluit van Gedeputeerde staten van Zuid-Holland kan de procedure worden vervolgd en kan een bouwvergunning worden verleend aan Helinet.

Helikopterhaven

Helinet diende een verzoek om vrijstelling in voor het realiseren van een helikopterhaven aan de Schaardijk. Helinet wil ten behoeve van het landen en opstijgen met helikopters een drijvende steiger oprichten. Om uiteindelijk medewerking te kunnen verlenen moet een vrijstellingsprocedure worden doorlopen. Het voornemen om vrijstelling te verlenen lag ter inzage van 27 oktober 2006 t/m 07 december 2006. In die periode diende een aantal

(rechts-) personen zienswijzen in.

Geluid- en luchtaspecten en externe veiligheid onderzocht

De Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting (dS+V) stelde een zienswijzenrapportage op, waarin ook de aanbevelingen van DCMR Milieudienst Rijnmond op het gebied van geluid- en luchtaspecten zijn meegenomen. Het rapport adviseert positief waarmee de ingediende zienswijzen ongegrond zijn verklaard. Ook de conclusies uit het onderzoek door NLR (Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium) naar de externe veiligheid zijn positief.

Met beide rapporten heeft de deelgemeente ingestemd.

Verdere procedure

De Gedeputeerde staten van Zuid-Holland moet nu beslissen of zij een verklaring van geen bezwaar afgeven voor de realisatie van een helihaven. Indien zij deze verklaring geven kan de deelgemeente bouwvergunning verlenen aan Helinet. Zodra deze vergunning is verleend, krijgen belanghebbenden nog de mogelijkheid bezwaar in te dienen.