Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Ontdek elkaars wereld

Bent u ook benieuwd hoe het Suikerfeest gehouden wordt? Wilt u weten wat een Broodje Pom is?

Het project Ontdek elkaars wereld biedt senioren de gelegenheid om hier achter te komen. Het bestaat uit vier ontmoetingsbijeenkomsten tussen senioren met verschillende culturele achtergronden. U praat hier samen met Turkse, Antilliaanse, Marokkaanse en Nederlandse senioren over uw eigen gewoonten en gebruiken.

Vier bijeenkomsten

Tijdens vier bijeenkomsten leert u op een leuke en speelse manier andere senioren kennen. Bij de eerste bijeenkomst stelt u, met behulp van een spel, vragen aan elkaar, waardoor u interessante dingen komt te weten. Voorbeelden van vragen: Wat is de betekenis van uw voornaam? Wat voor kleding draagt u als u naar een feest gaat? Tijdens de tweede bijeenkomst kunt u elkaar iets vertellen over gebruiken en gewoonten rondom eten. De derde bijeenkomst gaat over de wereld van de religie. Hierin praat u over wat voor plaats het geloof in uw leven inneemt. De allerlaatste bijeenkomst gaat over de wereld van Kralingen-Crooswijk. U gaat met de bus naar restaurant De Tuinen gelegen in het Kralingse Bos voor koffie & gebak. Vandaar naar het Milieucentrum voor uitleg over het Kralingse Bos en evt. een wandeling. Verder geniet u met elkaar van een 3-gangen menu (Halal).

Tevens kunt u kennismaken met vertegenwoordigers van seniorenraden, deelgemeente en de aangesloten organisaties. U kunt zich aanmelden voor Ontdek Elkaars Wereld via Wijkorgaan Crooswijk (tel.nr 010-413.94.40) of via Pluspunt (010-467 17 11).

Wilt u weten hoe het Suikerfeest gehouden wordt? Geef u dan op voor het project Ontdek elkaars wereld