Gemeente Alkmaar


Persberichten top

Gemeente onderzoekt extra verkeersbrug over Kanaal

Alkmaar, 26 september 2007

Het college van B&W laat onderzoeken of een nieuwe brug over het Noord-Hollands Kanaal tot de mogelijkheden behoort. De brug zou kunnen worden aangelegd ter hoogte van de Bestevaerstraat. Naar verwachting kan een extra verkeersbrug op deze locatie een positief effect hebben op de doorstroming van en naar het centrum.

Rode lijn

Op de locatie Bestevaerstraat stond al een fietsbrug gepland. De voordelen van een brug voor autoverkeer lijken dusdanig groot, dat het college van B&W dit als een serieuze optie beschouwt. De brug zou via de Edisonweg aansluiten op de Nieuwe Schermerweg, waardoor een nieuwe verbinding richting centrum ontstaat. Op die manier komt er ook een extra verbinding tussen het noordelijke en zuidelijke deel van de stad. Zowel Geestersingel, Kennemersingel als het nieuwe kruispunt N242/Nieuwe Schermerweg krijgen daardoor minder verkeer te verwerken.

De verkeersbrug levert bovendien een betere ontsluiting op van het bedrijventerrein Oudorp. Dit kan ook ten goede komen aan geplande woningbouw langs het Noord-Hollands Kanaal ter hoogte van het Jaagpad.

In het onderzoek, dat in samenspraak met de Provincie wordt uitgevoerd, wordt gekeken naar de inpasbaarheid van de brug in de omgeving, nut en noodzaak voor het verkeer en geluidshinder.

Als de uitkomsten uit het onderzoek positief zijn, zal een participatietraject gestart worden.
Met het onderzoek komt het college tegemoet aan een motie van de gemeenteraad.

26 september 2007