Gemeente Schouwen-Duiveland


mevrouw Van Oeveren

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Van Oeveren

Publicatiedatum: 26 september 2007
Datum laatst gewijzigd: 26 september 2007


- PERSBERICHT -

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Van Oeveren uit Zierikzee

Dinsdagavond 25 september ontving mevrouw A.M. van Oeveren (71) uit Zierikzee een Koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en komt in aanmerking voor de onderscheiding door haar langdurige inzet voor het Nederlandse Rode Kruis.

Burgemeester Asselbergs speldde de versierselen op tijdens de startavond van het Rode Kruis, waar mevrouw Van Oeveren tevens haar 40-jarig jubileum als vrijwilliger vierde.
image
Sinds 1967 zet mevrouw Van Oeveren zich als vrijwilligster in voor het Nederlandse Rode Kruis. Daarnaast was zij als verpleegkundige werkzaam in het voormalige Zweeds Rode Kruisziekenhuis in Zierikzee. Mevrouw Van Oeveren heeft in de afgelopen veertig jaar veel betekend voor het Rode Kruis: ambulancediensten begeleiden, als gastvrouw optreden bij bloedafname avonden, bejaardenreisjes organiseren, jeugd-EHBO cursussen verzorgen en waarnemend voorzitter.
Als coördinator van Noodhulp Nationaal zorgt zij voor begeleiding bij evenementen, calamiteiten en rampen, waaronder Concert at Sea. De voorbereidingen voor de editie van 2008 zijn alweer in volle gang. Zieken en ouderen worden door mevrouw Van Oeveren bezocht met een troostend woord. Voor de mobiele ouderen heeft zij gedurende vijftien jaar fietstochten begeleid. Momenteel organiseert zij nog dagexcursies (zwemmen, wandelen) voor bejaarden en gehandicapten.