Ingezonden persbericht


Nieuwe KODAK i1400 Series-scanners bieden geavanceerde beeldverwerkingstechnieken

Probleemloze papierdoorvoer en maximale snelheid van 75 pagina's per minuut

Bunschoten, 26 september 2007 - Kodak introduceert drie productieve en hoogwaardige desktopscanners die zich onderscheiden door geavanceerde functionaliteit en een hoge mate van gebruiksgemak. Ze zijn speciaal ontworpen voor middelgrote en kleine bedrijven. De serie bestaat uit een enkelzijdige scanner (i1410) en twee dubbelzijdige scanners (i1420 en i1440) met USB 2.0-interface en een maximale gebruiksindicatie van 10.000 pagina's per dag. De drie scanners zijn onderdeel van de i1400 Series van Kodak.

De nieuwe scanners zijn voorzien van SurePath-papierinvoer met drie onafhankelijke, ultrasone multifeed detectiesensoren. Deze zorgen voor een probleemloze papierdoorvoer bij de meest uiteenlopende soorten en formaten papier: van licht, transparant papier tot en met stevig cardstock-papier, van visitekaartjes tot en met A3-formaat en papierformaten met een maximale lengte van 86 cm. De i1400-productlijn biedt verder een optische resolutie van maximaal 600 dpi en scansnelheden tot maximaal 75 pagina's per minuut in zwart-wit, grijstinten, kleur en dual stream.

"Door onderzoek te verrichten en goed naar onze klanten te luisteren, weten we dat bijna 75 procent van de eindgebruikers vooral scant om een hogere efficiency en productiviteit te kunnen behalen. Vooral binnen het mkb vindt men het erg belangrijk dat het scannen van documenten efficiënt en productief gebeurt", zegt Hauke Fast, EAMER Product Marketing Manager Document Imaging Graphic Communications Group bij Kodak. "De KODAK i1400-scanners komen hieraan tegemoet door hun uitzonderlijk hoge verwerkingssnelheid, nieuwe beeldverwerkingsfuncties en gebruiksvriendelijkheid."

Alle scanners beschikken over de Kodak Perfect Page-technologie die onder meer zorgt voor automatische kleurdetectie, scheefstandcorrectie, het verwijderen van lege pagina's en iThresholding. De i1400-scanners zijn verder uitgebreid met innovatieve functies:


* Background colour smoothing om de kwaliteit van het kleurenbeeld te verbeteren en de bestandsgrootte te reduceren;
* Automatic orientation om de voorbereidingstijd van een batch te verkorten. Het gescande beeld is hierbij automatisch te draaien, zodat het niet uitmaakt in welke richting het document wordt gescand.

De KODAK i1440-scanner biedt daarnaast enkele speciale functies, zoals Automatic photo extraction waarmee de scanner in één enkele handeling automatisch foto's en tekst in documenten lokaliseert en opslaat als aparte bestanden. Verder beschikt de i1440 over Simultaneous dropout waarmee maximaal drie verschillende kleuren weggefilterd kunnen worden, zodat de OCR-kwaliteit geoptimaliseerd kan worden.

De dubbelzijdige (duplex-)modellen zijn bovendien als eerste in hun prijsklasse standaard voorzien van een Imprinter waarmee detailgegevens rechtstreeks op de gescande documenten zijn af te drukken. Daarnaast biedt Kodak als eerste in het laag-volumesegment innovatieve A3- en A4-flatbedaccessoires met aansluitkabel voor alle i1400-scanners.

Kodak levert de scanners met Kodak Smart Touch voor dagelijkse scantaken, zoals scannen naar e-mail, bestand, printer of andere desktoptoepassingen. Alle KODAK i1400-scanners worden gebundeld met KODAK Capture Software Lite, het bijgeleverde scanprogramma met basisfunctionaliteit voor productiescans.

De scanners hebben een adviesprijs vanaf EUR 4.500 en zijn verkrijgbaar via de channel partners van Kodak, die de business-to-business-verkoop voor hun rekening nemen.

###

Over Eastman Kodak Company
Kodak is 's werelds toonaangevende vernieuwer op het gebied van imaging. Met een omzet van 10,7 miljard dollar in 2006 richt Kodak zich op een verdere groei in de digitale verwerking van beelden om mensen te helpen nog beter gebruik te maken van beelden en informatie in hun privéleven en werk. Consumenten gebruiken de Kodak-producten en -diensten voor digitale en traditionele fotografie om altijd en overal foto's te nemen, af te drukken en te delen met anderen; bedrijven kunnen efficiënt communiceren met klanten wereldwijd met behulp van de oplossingen van Kodak voor prepress, conventioneel en digitaal afdrukken en document-imaging; creatieve professionals vertrouwen op de technologie van Kodak om hun unieke verhaal te vertellen aan de hand van bewegende of stilstaande beelden. Meer informatie over Kodak (NYSE: EK) is te vinden op www.kodak.com. Meer informatie over de document-imaging-scanners van Kodak is te vinden op www.kodak.com/go/documentimaging.

Voor meer informatie en/of digitaal beeldmateriaal:

Kodak Document Imaging
Peter de Boer
Telefoon: 06 - 20 247 843
E-mail: pnc.deboer@kodak.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Dennis Hompes
Telefoon: 030 - 65 65 070
E-mail: kodak@lvtpr.nl